Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  9:12 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 22:50

Δήμος Αγρινίου: Το «δίχτυ προστασίας» απλώνεται ξανά

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
  • Ενεργοποιήθηκε άμεσα η γραμμή βοήθειας του Δήμου Αγρινίου για τις ευάλωτες ομάδες
  • Στη διάρκεια της πανδημίας 3.000 οικογένειες έχουν λάβει στήριξη

Συνολικά 3.000 οικογένειες δέχθηκαν την στήριξη των υπηρεσιών του δήμου Αγρινίου καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας! Πριν την ένταξη της Αιτωλοακαρνανίας στο «βαθύ κόκκινο» του υγειονομικού χάρτη η ΚΟΙΠΑ του δήμου Αγρινίου εξυπηρετούσε 700 άτομα και αυτή την στιγμή είναι και πάλι –μετά την εφαρμογή των αυστηρότερων περιοριστικών μέτρων- σε πλήρη ετοιμότητα για να προσφέρει κάθε υπηρεσία σε όσους έχουν ανάγκη.

Άμεσα ο δήμος Αγρινίου «ενεργοποιήθηκε» και ανέπτυξε τον «μηχανισμό», που είχε στήσει σε χρόνο ρεκόρ από το πρώτο μάλιστα lockdown και νωρίτερα από κάθε άλλο δήμο της Ελλάδας! Με την ένταξη της Αιτωλοακαρνανίας στο «βαθύ κόκκινο» του υγειονομικού χάρτη είναι έτοιμος να ανταποκριθεί στο κάλεσμα κάθε δημότη του Αγρινίου, που έχει ανάγκη και είναι μοναχικό άτομο με αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης ή είναι ηλικιωμένος χωρίς επαρκείς οικονομικούς πόρους ή σε οικογένειες που χρειάζονται στήριξη για την φροντίδα ηλικιωμένων ή σε άτομα με ειδικές ανάγκες που  αντιμετωπίζουν κινδύνους απομόνωσης και κοινωνικού αποκλεισμού.

Ο πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ του Δήμου Αγρινίου, Γιάννης Βασιλείου

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟΙΠΑ του Δήμου Αγρινίου, της οποίας οι εργαζόμενοι είναι στην πρώτη γραμμή από την αρχή της πανδημίας προσφέροντας μέγιστο έργο στην τοπική κοινωνία, Γιάννη Βασιλείου: «καθ’ όλη την διάρκεια των lockdown φροντίσαμε με ποικίλους τρόπους τουλάχιστον 3.000 οικογένειες σε όλη την έκταση του δήμου Αγρινίου. Πριν ενταχθούμε στο «βαθύ κόκκινο» εξυπηρετούσαμε 700 οικογένειες. Βάσει των νέων δεδομένων είμαστε ήδη σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε να παρέχουμε υπηρεσίες σε όποιον συνάνθρωπό μας έχει ανάγκη, είτε χρειάζεται φαγητό, είτε φάρμακα, είτε ψώνια και δεν έχει τρόπο να μετακινηθεί κλπ. Επίσης μελετάμε και προετοιμαζόμαστε, ώστε αν χρειαστεί να συγκεντρώσουμε τρόφιμα, για να τα διανείμουμε όπου υπάρχει ανάγκη».

Ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγρινίου, Γιώργος Παπαναστασίου, ανακοινώνοντας, μετά την ένταξη της Αιτωλοακαρνανίας στο «βαθύ κόκκινο», την ανάπτυξη του «μηχανισμού» στήριξης των ευπαθών κυρίως ομάδων του δήμου Αγρινίου, ανέφερε: «οι υπηρεσίες του Δήμου Αγρινίου θα συνεχίσουν το έργο τους στο πλευρό των πολιτών. Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή να αποδείξουμε τις αντοχές μας. Ξέρω ότι είναι δύσκολο. Απευθύνομαι σε καθεμία και σε καθέναν από εσάς ξεχωριστά. Σας ζητώ να κάνετε λίγη ακόμη υπομονή. Θέλω όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να μείνουμε ασφαλείς. Οι εργαζόμενοι σε όλες τις δομές της Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Αγρινίου παραμένουν στο πλευρό των ηλικιωμένων και των ΑΜΕΑ. Η περίοδος που διανύουμε απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους».

Οι ειδικές τηλεφωνικές γραμμές του Δήμου Αγρινίου

Όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να επικοινωνούν στις ειδικές τηλεφωνικές γραμμές από τις 7.00 π.μ έως τις 15.00 μ.μ.:

Αγρίνιο 2641 0 52154

Στράτου 2641 0 71124

Παναιτωλικού 2641 0 81963

Θεστιέων 2641 0 50059

Αρακύνθου 2635 3 60025

Μακρυνείας 2635 3 60113

Παραβόλας 2641 3 60809

Αγγελοκάστρου 2641 3 61020

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 294 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα