Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 09:38

Μαθητής του Αριστείδη Μόσχου στην ακριτική Τήλο συνεχίζει την παράδοση παίζοντας σαντούρι και βιολί

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μια τυχαία επικοινωνία μέσω ιντερνετ μας έφερε σε επαφή με τον κο Νικήτα Λαρδούτσο απο το ακριτικό νησί της Τήλου, ο οποίος πληροφορηθήκαμε ότι μαθήτευσε δίπλα στον μεγάλο Αιτωλοακαρνάνα δάσκαλο παραδοσιακής μουσικής τον Αριστείδη Μόσχο. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε την αιτία να μάθουμε κάποια πράγματα για τον ίδιο αλλά και την ευκαιρία να πάρουμε μια φωτογραφική γεύση απο το νησί της Τήλου.

lard tilos 13

Ο ίδιος δήλωσε στην Χρύσα Σπαή:

Το ονομά μου είναι Νικήτας Λαρδούτσος, κατάγομαι και ζώ στην Τήλο των Δωδεκανήσων και το επαγγελμά μου είναι ηλεκτρολόγος. Απο μουσικά όργανα παίζω βιολί και σαντούρι.

Γράφτηκα από 8 χρονών στη σχολή παραδοσιακής μουσικής του κυρίου Αριστείδη Μόσχου και μαθήτευσα κοντά στον κύριο Βασίλη Καραντάνη και τον κύριο Σωτήρη Μαργώνη. Από μικρός αγαπούσα τα νησιώτικα τραγούδια και έπαιζα μουσική στα πανηγύρια στην Τήλο.

Αγαπημένοι σου καλλιτέχνες;

Αγαπημένος μου βιολιστής και πρότυπό μου είναι ο κύριος Γιώργος Μαρινάκης, ο κύριος Σωτήρης Μαργώνης και ο κύριος Μιχάλης Γαμπιεράκης και ο κύριος Κυριάκος Γκουβέντας και άλλοι πολλοί καθώς και ο κύριος Στάθης Κουκουλάρης. Αγαπημένοι μου τραγουδιστές είναι οι ο Γιάννης Πάριος, η κυρία Άννα Καραμπεσίνη, η κυρία Αιμιλία Χατζιδάκη, η κυρία Δόμνα Σαμίου καθώς και η κυρία Νάσια Κονιτοπούλου. Δεν υπάρχει άνθρωπος και καλλιτέχνης που να μη θαυμάζω και να μην αγαπώ. Ακόμη και πολλούς άλλους που δεν αναφέρω, τους αγαπώ πολύ.

Αν σας ζητούσαν στην Αθήνα, θα πηγαίνατε να δουλέψετε;

Αν μου ζητούσαν να δουλέψω στην Αθήνα δε ξέρω αν δεχόμουν γιατί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα με τον κορωνοιό και έχω αγαπήσει πολύ την Τήλο και δε μπορώ να αποχωριστώ την γαλήνη και την θάλασσα. Αλλά αν ήταν κάποια καλή πρόταση ίσως υπό προυποθέσεις, δεχόμουν να εργαστώ κάποιο διάστημα και στην Αθήνα.

lard tilos 12

Τι θα θέλατε να πείτε σαν μήνυμα στους αναγνώστες μας;

Εύχομαι να σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοιού και να επανέλθει η κανονική ζωή για να μπορέσουμε όλοι οι άνθρωποι να αχοληθούμε με την μουσική και όλες τις τέχνες.

 

lard tilos 01

lard tilos 02

lard tilos 03

lard tilos 04

lard tilos 05

lard tilos 06

lard tilos 07

lard tilos 08

lard tilos 10

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

 

Διαβάστηκε 1677 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 14:56
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033