Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 11:59

Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ: Ξεκινάει το voucher έως 1.035€ σε 36.500 ωφελούμενους

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ξεκινούν οι διαδικασίες κατάρτισης για τους 36.500 ωφελούμενους του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας ΟΑΕΔ για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/ συναφείς φορείς, ΥπηρεσίεςΥπουργείων και άλλων φορέων».

Ειδικότερα αναρτήθηκε η Δημόσια Πρόσκληση σύμφωνα με την οποία συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 26.000 ωφελούμενοι του προγράμματος του ΟΑΕΔ, οι οποίοι θα καταρτισθούν.

Σύμφωνα με την δημόσια πρόσκληση σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι ξεκινάει η προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής των παρόχων κατάρτισης και λήγει την Τρίτη 02/03/2021 και ώρα 12:00 το μεσημέρι.

Δικαιούχοι της κατάρτισης είναι οι ωφελούμενοι έως και 54 ετών συμμετέχουν υποχρεωτικά στην κοινωφελή εργασία ενώ οι άνω των 55 ετών συμμετέχουν εφόσον το έχουν επιλέξει κατά τη διεξαγωγή της πρώτης ατομικής συμβουλευτικής στα ΚΠΑ2.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της δράσης θα υλοποιηθεί μία δέσμη παρεμβάσεων η οποία θα περιλαμβάνει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης από 120-150 ώρες αντίστοιχα με το αντικείμενο του προγράμματος κατάρτισης και μετά από σχετική εισήγηση του φορέα εκπόνησης των εκπαιδευτικών ενοτήτων και του περιεχομένου των εκπαιδευτικών υλικών προκειμένου για την αποτελεσματικότητα της κατάρτισης, το οποίο θα οδηγεί στην πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Τα Θεματικά αντικείμενα της θεωρητικής κατάρτισης είναι τα κάτωθι:
Α. Οριζόντιες δεξιότητες
Βασικές Δεξιότητες ΤΠΕ (1ο επίπεδο)
Βασικές Δεξιότητες ΤΠΕ (2ο επίπεδο)
Βασικές Δεξιότητες ΤΠΕ (3ο επίπεδο)
Οργάνωση & Λειτουργία Δημόσιων Υπηρεσιών, Οργανισμών & Επιχειρήσεων
Οριζόντιες Ξενόγλωσσες Ικανότητες στο Χώρο Εργασίας (Αγγλικά)
Διαχείριση Καταστροφών και Κρίσεων
Πρώτες Βοήθειες
Περιβαλλοντολογική Προστασία και Ανακύκλωση Προϊόντων
Ψηφιακές Δεξιότητες Κοινωνικής Δικτύωσης με εφαρμογές στο χώρο εργασίας (Social Media)

Β. Εξειδικευμένες δεξιότητες
Επαγγελματίας Καθαριστής / Απολυμάνσεις Δημοσίων Χώρων
Εισαγωγή στα Ψηφιακά Εκπαιδευτικά Εργαλεία
Χειρισμός Εργαλειομηχανών
Υπηρεσίες Διαμόρφωσης / Συντήρησης Πρασίνου
Στέλεχος Κοινωνικής Φροντίδας (Διαχείριση πόνου – ψυχολογική στήριξη – δεξιότητες φροντίδας τρίτης ηλικίας)
Οικοδομικές Εργασίες – Εργασίες Κατασκευαστικού Κλάδου
Διαχείριση Κινδύνων και Κρίσεων (φυσικών, βιολογικών και τεχνολογικών) σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Σκοπός της δράσης είναι η ενδυνάμωση και αναβάθμιση των προσόντων και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων μέσω συνδυασμένων δράσεων κατάρτισης και πιστοποίησης και η διευκόλυνση της ένταξης/επανένταξής τους στην αγορά εργασίας.

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στο ποσό των 26.910.000€ και αποτελεί μέρος της ευρύτερης Δράσης για την Προώθηση της Απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/ συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων. Συνολικά αναμένεται να ωφεληθούν περίπου 26.000 ωφελούμενοι, οι οποίοι θα καταρτισθούν. Ο αριθμός αυτός προκύπτει με βάση τον αριθμό ωφελουμένων έως και 54 ετών που συμμετέχουν υποχρεωτικά στην παρούσα δράση, καθώς και τον αριθμό των άνω των 55 ετών που συμμετέχουν με βάση την επιλογή τους κατά τη διεξαγωγή της πρώτης ατομικής συμβουλευτικής στα ΚΠΑ2 κατά προσέγγιση.

Επιταγές κατάρτισης

Επιταγή κατάρτισης: αφορά στην οικονομική αξία ποσού από 858€ έως 1.035€, το οποίο αντιστοιχεί στην παροχή υπηρεσιών κατάρτισης 708€ έως 885€ ανάλογα με τη διάρκεια του προγράμματος κατάρτισης, καθώς και της πιστοποίησης των επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης από τους ωφελούμενους και αντιστοιχεί με 150€, πλην των προγραμμάτων ΤΠΕ στα οποία η οικονομική αξία της επιταγής ανέρχεται σε 768€ (708€+60€ για την πιστοποίηση).

Ωφελούμενοι (ομάδα στόχος): Ωφελούμενοι της δράσης είναι οι συμμετέχοντες στα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ Λο 4/2020 που έχουν τοποθετηθεί σε θέσεις απασχόλησης και θα παρακολουθήσουν τα προγράμματα κατάρτισης, σύμφωνα με τη διαδικασία που περιγράφεται στην υπ’ αριθ. 4/2020 Δημόσια πρόσκληση του ΟΑΕΔ.

Με σχετική απόφαση του αρμόδιου Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συγκροτείται το μητρώο ωφελουμένων και δημοσιεύεται στην ειδική ιστοσελίδα http://www.voucher.gov.gr για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Επισημαίνεται ότι η ΕΥ ΕΔ ΕΣΠΑ ΑΠΚΟ δύναται να προβαίνει σε επικαιροποίηση του Μητρώου σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο (πχ μη έγκαιρη καταχώριση από τα ΚΠΑ 2 της προτίμησης των ωφελουμένων).

Το Μητρώο Ωφελουμένων περιλαμβάνει ΜΟΝΟΝ τους κωδικούς αίτησης συμμετοχής των ενδιαφερομένων.

Οι ωφελούμενοι ενημερώνονται με δική τους φροντίδα και επιμέλεια παρακολουθώντας την ειδική ιστοσελίδα.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 469 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.