Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021 10:06

Προς σταδιακή άρση του lockdown από 1η Μαρτίου -Τι και πώς σκέφτονται να ανοίξει

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε σταδιακή άρση του αυστηρού lockdown από την 1η Μαρτίου προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου περιμένουν με αγωνία την πορεία του αριθμού των κρουσμάτων αυτή την εβδομάδα καθώς και την πορεία των εισαγωγών στα νοσοκομεία, ειδικά ως προς την κάλυψη των ΜΕΘ. Η πίεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι ένας από τους κρισιμότερους παράγοντες για την χαλάρωση των μέτρων, ειδικά στην Αττική όπου δέχεται την μεγαλύτερη πίεση.

Το κλείσιμο των σχολείων και του λιανεμπορίου, καθώς και η απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 6 το απόγευμα έχουν ισχύ μέχρι την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου και την προσεχή Παρασκευή η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους επιτροπή των ειδικών θα λάβει τις αποφάσεις της.

Lockdown: Διστακτικοί οι λοιμωξιολόγοι για άρση μέτρων στις «κόκκινες» περιοχές

Προς το παρόν αρκετοί λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται διστακτικοί για την άρση των περιορισμών στις «κόκκινες» περιοχές της χώρας και περισσότερο στην Αττική που συνεχίζει να καταγράφει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων. Ωστόσο, αν τις επόμενες ημέρες μειωθεί ο μέσος όρος κρουσμάτων και καταγραφεί ύφεση στην διασπορά δεν αποκλείεται να εισηγηθούν σταδιακά βήματα προς το άνοιγμα κάποιων δραστηριοτήτων.

Ως προς τα σχολεία προτεραιότητα όπως και στο παρελθόν θα δοθεί σε νηπιαγωγεία και δημοτικά, αν οι συνθήκες δεν επιτρέψουν το ταυτόχρονο άνοιγμα και των άλλων βαθμίδων και μια εβδομάδα αργότερα να ακολουθήσουν γυμνάσια και λύκεια.

Όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των σχολείων από την 1η Μαρτίου, αν υπάρξει σταθεροποίηση της κατάστασης».

Άνοιγμα στο λιανεμπόριο με click away -Δύσκολα άρση στις μετακινήσεις

Σε αυτή την περίπτωση το λιανεμπόριο θα επαναλειτουργήσει με την μέθοδο του click away. Είναι σημαντικό έστω και με αυτό τον τρόπο να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ανοίξουν καθώς κάθε μήνα που μένει κλειστός ο κλάδος το κόστος για την οικονομία προσεγγίζει τα 2 δις ευρώ.

Πιο δύσκολα θα υπάρξει άρση του απαγορευτικού μετακινήσεων, τόσο για τις 9 το βράδυ τις καθημερινές, όσο και για τις 6 το απόγευμα όπως ισχύει τα Σαββατοκύριακα. Τουλάχιστον για την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου και στη συνέχεια το μέτρο θα επανεξεταστεί αναλόγως της πορείας που θα έχει η πανδημία.

Πηγή: iefimerida.gr
Φωτογραφία:enikos.gr
Διαβάστηκε 311 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021 15:20
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.