Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 12:49

Διασκεδάζοντας στα νερά του Αχελώου (βίντεο)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πάρτυ νεολαίας (Καλοκαίρι 2018) στο μεγαλύτερο φυσικό πάρκο της Δυτικής Ελλάδας με επίκεντρο τον ποταμό Αχελώο. Δείτε σχετικό βίντεο του Ανδρέα Κουτσοθανάση:

Στα χιονισμένα ψηλά βουνά, τα αλπικά δάση, τους καταρράκτες και τα τρεχούμενα νερά του Αχελώου, εκεί όπου ο ουρανός ανταμώνει τη γη, οι νέοι της περιοχής ζωντανεύουν κάθε καλοκαίρι το μεγαλύτερο φυσικό πάρκο της Δυτικής Ελλάδας με επίκεντρο τον ποταμό Αχελώο. Δραστηριότητες φιλικές με το ποτάμι και με οικολογική ευαισθησία και σεβασμό στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Αχελώος με μηδενική ρύπανση σε έδαφος, νερό και αέρα. Πρόκειται για αθλητικές δραστηριότητες φιλικές με το ποτάμι, με οικολογική ευαισθησία και σεβασμό στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Τα πεντακάθαρα τρεχούμενα νερά του Αχελώου, αλλά και τα σημεία όπου λιμνάζουν και δημιουργούν μικρές παραλίες, προκαλούν και προσκαλούν για κάθε είδους αθλητικές δράσεις, με θέμα τον εναλλακτικό ποιοτικό τουρισμό, όπως κολύμπι στα ορεινά, βαρκάδα, κανόε καγιάκ, παρατήρηση της άγριας ζωής, πολιτιστικό τουρισμό σε παραποτάμια θρησκευτικά και αρχαιολογικά μνημεία του μυθικού Αχελώου.

Όπως λέει η κ.Νία Χαρίτου πρόεδρος της Ομάδας ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ

"Οι δράσεις αυτές γίνονται συχνά πλέον, στο πλαίσιο της ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς για το ενδιαφέρον εναλλακτικού ποιοτικού τουρισμού που παρουσιάζει η περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου, απ’ τη γέφυρα Κοράκου ως και τη γέφυρα Τατάρνας".

Μάλιστα, απευθύνουν πρόσκληση σε όσους αισθάνονται νέοι κι αγαπούν τις αθλητικές δραστηριότητες κοντά στην καθαρή φύση, να τους ξεναγήσουν στον τόπο τους. Οι νέοι άνθρωποι της Ομάδας, στοχεύουν στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής και διοργανώνουν τέτοιου είδους πολυθεματικές εκδηλώσεις. Κάθε χρόνο στις αρχές καλοκαιριού εδώ φιλοξενείται ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής. Θέλουμε τον Αχελώο, με μηδενική ρύπανση σε έδαφος, νερό και αέρα.

 

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AitoloakarnaniaBest.gr

 

Διαβάστηκε 1569 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2021 13:13
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Ανδρέας Κουτσοθανάσης

Ο Ανδρέας Κουτσοθανάσης ασχολείται επαγγελματικά με την φωτογράφηση και την βιντεοσκόπηση. Εχει στο ενεργητικό του πάρα πολλές δημιουργίες βίντεο απο την ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και συνηθίζει να μας εκπλήσσει με τις δουλειές του. Μας έχει παραχωρήσει πάρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο για δημοσίευση και γνωστοποίηση των αναγνωστών για περιοχές απαράμμιλης ομορφιάς στο νομό μας.

facebook.com/andreas.koutsothanasis