Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2021 19:40

Αυτό είναι το μεγάλο κόλπο για να γίνεις επιτυχημένος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Για να είσαι επιτυχημένος στη δουλειά σου σαφώς και χρειάζεται να γνωρίζεις καλά το αντικείμενό σου και να παραμένεις προσηλωμένος στον στόχο. Αν θες όμως να ξεχωρίζεις και να κάνεις το βήμα παραπάνω δεν αρκούν μόνο αυτά.

Το να διαβάζεις ένα βιβλίο δεν σημαίνει μόνο ότι μαθαίνεις κάτι παραπάνω, αλλά το ότι ακονίζεις και συγχρόνως «ξεμπουκώνεις» το μυαλό σου από την καθημερινότητα. Είναι το γράσο και η σούπερ αμόλυβδη στη μηχανή του αυτοκινήτου σου μαζί, είναι αυτό που θα κρατήσει το μυαλό σου ενεργό. Και αυτό είναι κάτι που το θες συνεχώς σε ετοιμότητα.

Ομαδικό πνεύμα

Το «One Man Show» τελείωσε, ή μάλλον δεν υπήρχε ποτέ αν θέλουμε να το δούμε με την ευρύτερη εικόνα. Μας λένε για τη μοναδικότητα των Michael Jordan και LeBron James, το πόσο πολύ ξεχωρίζουν επειδή τα έκαναν όλα μόνοι τους αλλά στην ουσία δεν ήταν ποτέ έτσι τα πράγματα.

Κανένας στρατηγός δεν κέρδισε μια μάχη χωρίς να έχει στο πλάι του υποστράτηγους και έναν ολόκληρο στρατό, κανένας αυτοκράτορας δεν κυβέρνησε χωρίς συμβούλους και ευγενείς.

Ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον, πρέπει να μάθει να δίνει και ταυτόχρονα να παίρνει από τους γύρω του είτε αυτό είναι μια οπτική γωνία την οποία δεν βλέπουμε, μια αρνητική κριτική, ακόμα και μια φιλοφρόνηση. Οι άνθρωποι ατομικά πετυχαίνουν, μέσω των ομάδων όμως ξεχωρίζουν.

Δεν υπάρχουν άτομα, μονάχα ιδέες

Όταν θα μιλήσεις για έναν χωρισμό μπορείς να κατηγορήσεις τα μέλη του ζευγαριού που κατέστρεψαν τον δεσμό τους και για μεμονωμένα περιστατικά μέσα στη σχέση. Αυτό είναι ένα κομμάτι.

Σε μια άλλη κουβέντα θα επικεντρωθείς στο τι έγινε λάθος, τι θα μπορούσε να λειτουργήσει σωστά και αν είναι καλύτερη η κατάσταση τώρα που συνέβη το διαζύγιο. Βλέπεις τη διαφορά;

Το να μιλάς για άτομα συγκεκριμένα και να σχολιάζεις τα πάντα για αυτούς, απλώς επιβεβαιώνει στους γύρω ότι δεν είσαι άνθρωπος με όραμα και ίσως και κουτσομπόλης -ακόμα και αν δεν ισχύει-.

Αυτό που θες είναι να ξεχωρίζεις στα μάτια των γύρω σου, να βλέπεις την μεγαλύτερη εικόνα και λίγο παραπέρα από ότι θα έκαναν οι ίδιοι. Πάρε λίγο το χρόνο σου, εστίασε στην ευρύτερη εικόνα και ξεκίνα να σκέφτεσαι μακροπρόθεσμα.

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 564 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.