Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2021 23:44

Ο Αγρινιώτης μηχανικός που διακρίνεται στη Νέα Ζηλανδία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

H φυγή στο εξωτερικό του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού (brain drain) είναι σε έξαρση τα τελευταία χρόνια και σίγουρα το φαινόμενο πληγώνει τη χώρας μας.

Προκαλεί ωστόσο μεγάλη ικανοποίηση το γεγονός πως Έλληνες επιστήμονες προοδεύουν σε πολλές χώρες, διακρίνονται και ανοίγουν νέους δρόμους.

Μια από τις περιπτώσεις αυτές είναι ο αγρινιώτης μηχανικός Αλέξιος Καβαλλάρης που για μια δεκαετία περίπου δραστηριοποιείται  επαγγελματικά στη μακρινή Νέα Ζηλανδία όπου βρίσκεται με την οικογένεια του (τη σύζυγο και τα δύο παιδιά τους).

Και δεν εργάζεται απλώς εκεί (στην Υπηρεσία Μεταφορών της Νέας Ζηλανδίας -NZ Transport Agency ) αλλά διακρίνεται. Δεν επιβλέπει μόνο την κατασκευή έργων και δρόμων αλλά και ανοίγει ο ίδιος νέους επιστημονικούς δρόμους.

Ο Αλέξιος Καβαλλάρης λοιπόν ανακάλυψε μια νέα πατέντα στον τομέα της μηχανικής και βραβεύτηκε για την ευρεσιτεχνία του.

Ειδικότερα, ανακάλυψε ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ποιοτικού ελέγχου που υπολογίζει τις ακριβείς υψώσεις των δοκιμών κατά τη  διαρκεία εγκατάστασης αποστραγγιστικών μέσων χρησιμοποιώντας τις συντεταγμένες των οργάνων δοκιμών.

Για την ευρεσιτεχνία του βραβεύτηκε από τον μη κυβερνητικό φορέα  the Kudos Science Trust . Φορέας που σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια της περιφέρειας και το Τεχνικο Επιμελητήριο της Νέας Ζηλανδίας βραβεύει κάθε χρόνο τους επιστήμονες που διακρίνονται στον τομέα τους.

Ένας από αυτούς, για το 2020, ήταν ο Αλέξιος Καβαλλάρης και το γεγονός αυτό προκαλεί ικανοποίηση στο Αγρίνιο.

Με τη συζυγό του 

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 1033 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.