Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  9:46 μμ
 
wm small
Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 16:16

Τρίκορφο: Αυτή είναι η πραγματική εικόνα στις γεωτρήσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ NAFPAKTIANEWS.GR

Δύσκολη είναι η σημερινή ημέρα και στην ορεινή αλλά και στην πεδινή Ναυπακτία. Συγκεκριμένα όπως έχουμε αναφερθεί με πολλά ρεπορτάζ για την κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο Τρίκορφο Ναυπακτίας με τον ποταμό Εύηνο να απειλεί συνεχώς καλλιέργειες αλλά και τις γεωτρήσεις από το 2015 έως και σήμερα. Οι ολιγωρίες του παρελθόντος κάθε χρόνο βαρύνουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση με τον Εύηνο να συνεχίζει τις καταστροφές.

Το Nafpaktianews.gr πριν λίγη ώρα έκανε αυτοψία στην περιοχή των γεωτρήσεων και κατέγραψε την κατάσταση που επικρατεί που όμως με την συνεχής καταρρακτώδεις βροχές συνεχίζει να γίνεται πιο δύσκολη . Πριν λίγα λεπτά η στάθμη του ποταμού είχε φτάσει περίπου στα 70 μέτρα από τις γεωτρήσεις και ίσως στην συνέχεια να τα πράγματα να γίνουν πιο δύσκολα . Όμως κάτι που πρέπει να αναφέρουμε χωρίς βέβαια να μπορεί κανείς να τα βάλει με την φύση είναι ότι το θετικό με τις γεωτρήσεις είναι ότι είναι υπερυψωμένες περίπου τρία μέτρα κάτι που τις θωρακίζει περισσότερο. Βέβαια η συνεχείς βροχοπτώσεις και η αύξηση της στάθμης του ποταμού ίσως προκαλέσει θόλωση στο νερό που και αυτό είναι σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να αφήσει χωρίς νερό για μέρες τα χωριά Γαβρολίμνη , Κάτω και Άνω Βασιλική.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι πριν λίγες ημέρες έγινε προσπάθεια για να ξεκινήσουν εργασίες μετά την εγκατάσταση του νέου εργολάβου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όμως τα ορμητικά νερά δεν το επέτρεψαν.

Δείτε εικόνες από τις 10 η ώρα το πρωί:

nafpaktianews.gr

Διαβάστηκε 219 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.