Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  6:57 μμ
 
wm small
Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2021 16:09

Πανεπιστήμια: Μειώνονται σε 15 οι σχολές που θα μπορεί να δηλώσει κάποιος υποψήφιος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ενιαίο ψηφοδέλτιο για φοιτητικές εκλογές

Ενιαίο ψηφοδέλτιο για την εκλογή των εκπροσώπων των φοιτητών στα ΑΕΙ και όχι με διαφορετικά ψηφοδέλτια όπως  γίνεται, προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Σαρωτικές αλλαγές έρχονται στα Πανεπιστήμια με το νέο νόμο της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Μεταξύ άλλων, ο νόμος πλαίσιο θα περιλαμβάνει ρύθμιση για ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές αλλά και για μεγαλύτερη απελευθέρωση της σύμπραξης των Πανεπιστημίων με ιδιωτικούς φορείς, όπως είπε η υπουργός στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Η Ν. Κεραμέως τόνισε ότι οι αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση έχουν στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών αλλά και την ενίσχυση των προϋποθέσεων για ακαδημαϊκές εισαγωγές στα Πανεπιστήμια. Για να γίνει αυτό, δίνονται εξουσίες στα πανεπιστήμια να ορίζουν την ελάχιστη βάση εισόδου αλλά και να ορίζουν αυξημένο συντελεστή σε συγκεκριμένο μάθημα.

Για το κλείσιμο τμημάτων που θα είναι ολιγομελή, η Ν. Κεραμέως απάντησε ότι γίνεται μια συνολική προσπάθεια ανάταξης του ακαδημαϊκού χάρτη και ήδη το ζήτημα των τμημάτων, είναι υπό εξέταση σε συνεργασία με την Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με την υπουργό  τα τμήματα είναι περίπου 460 σε όλη τη χώρα και υπάρχουν αλληλοκαλύψεις μεταξύ τμημάτων.

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στη δραστική μείωση του αριθμού των σχολών που θα μπορούν να δηλώνουν στα μηχανογραφικά τους οι υποψήφιοι από το καλοκαίρι του 2022. Με το υπάρχον σύστημα και ανάλογα το επιστημονικό πεδίο ένας υποψήφιος μπορεί να δηλώσει ακόμη και 260 τμήματα. Ο αριθμός αυτός θα μειωθεί σε 15 έως 20 προκειμένου οι επιλογές να είναι συνειδητές και να αναβαθμιστεί συνολικά το επίπεδο των σπουδών.

Πηγή:protothema.gr
Διαβάστηκε 303 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.