Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  12:06 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2021 10:05

Πρόγνωση καιρού εβδομάδος 25-31/1 για το Αγρίνιο...

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Υγρές μεταπτώσεις, με βοριάδες και νοτιάδες!!

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 25-31/1 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ....

Και η νέα εβδομάδα θα είναι άστατη στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου και της δυτικής στερεάς, αφού δεν σταματάει η επέλαση βαρομετρικών χαμηλών, που επηρεάζουν την χώρα μας γενικά. Και με βοριάδες ανέμους λοιπόν, αλλά και με νοτιάδες, δεν θα λείπουν τα βροχερά....σκιρτήματα του καιρού, ενώ μεταπτώσεις θα έχει αντίστοιχα και η θερμοκρασία. Αν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά στοιχεία, ενδέχεται ο πρώτος μήνας του έτους, να κλείσει με 27 βροχερές ημέρες από τις 31 και μαζί με τις 20 βροχερές ημέρες του Δεκέμβρη, να κλείσουμε τα 2/3 του χειμώνα, με 47/61 ημέρες, με υετό!!


ΔΕΥΤΕΡΑ 25/1.

Βροχές ως τις προμεσημβρινές ώρες (πρόσκαιρα ισχυρές / 12-17mm), με βελτίωση σταδιακή στη συνέχεια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά ψηλά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΝΔ και ΝΔ διευθύνσεις, έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης, θα κυμανθεί από 7-13 ή και 14οC.

ΤΡΙΤΗ 26/1.

Πολύ άστατος καιρός, με βροχές και πιθανή καταιγίδα. Τα φαινόμενα πρόσκαιρα και τοπικά, θα είναι έντονα (30-36mm), ενώ ως αργά το βράδυ, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ως τα 600μ. υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ, ΔΝΔ και ΔΒΔ διευθύνσεις, ασθενείς έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία εντός Αγρινίου, θα κυμανθεί από 5-11 ή και 12οC.

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/1.

Πιθανόν λίγες ψιχάλες ως τις πρωινές ώρες και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα, με πολύ γρήγορη όμως βελτίωση και τον ήλιο να κυριαρχεί στο σκηνικό. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις, ασθενείς έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 2-8 ή και 9οC.

ΠΕΜΠΤΗ 28/1.

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια, έως σχεδόν μέτριοι άνεμοι από ΒΔ, ΔΒΔ και ΝΔ διευθύνσεις και θερμοκρασία εντός πόλης, από 0-9 ή και 10οC.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/1.

Bροχερός ο καιρός ως τις μεσημβρινές ώρες (3-6mm) και στη συνέχεια λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Χιονοπτώσεις θα πέσουν στα ορεινά (ως 1000μ. υψόμετρο), οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς (ΝΑ, ΑΝΑ, ΒΔ, ΝΔ και ΔΒΔ), ενώ η θερμοκρασία εντός πόλης, θα κυμανθεί από 3-11οC.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/1.

Νεφώσεις με πιθανότητα ασθενούς βροχής, ΝΝΑ και ΝΝΔ άνεμοι, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και θερμοκρασία από 4-12 ή και 13οC.

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/1.

Νεφώσεις, με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Προς τις απογευματινές ώρες και μετά, πιθανότατα να έχουμε εκδήλωση βροχών, οι οποίες θα συνεχιστούν και στην επόμενη μέρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες γενικά (έως μέτριοι), ενώ η θερμοκρασία εντός Αγρινίου, θα κυμανθεί από 8-15οC.











Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής).

weatherparty.blogspot.com

Διαβάστηκε 174 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.