Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:16 πμ
 
wm small
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 23:55

Θέλετε να είστε πολίτες β΄ κατηγορίας; (Γέρων Νεκτάριος Μουλατσιώτης)

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θέλετε να είστε πολίτες β΄ κατηγορίας; Χρειάζεται να προσέξουμε τη σύγχυση και τη διχόνοια. Στην εποχή που ζούμε μας καλλιεργούν πολύ τη διχόνοια για να μην είμαστε ενωμένοι. Όμως χρειάζεται απ’ όλους μας, αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε να είμαστε ενωμένοι για να πολεμήσουμε τους αόρατους εχθρούς.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλά συστήματα που με διαφόρους τρόπους καταφέρνουν τη διχόνοια στον κόσμο. Κάποιοι πέφτουν στην παγίδα και ακολουθούν τις οποιεσδήποτε διαταγές, χωρίς να εξετάζουν αν υπάρχει κάποιο όφελος. Πάντα στην αρχή όμως, υπάρχει το ερώτημα που σου θέτει χωρίς να φανεί η άμεση πίεση. Θέλεις να το κάνεις αυτό ή εκείνο; Σου λένε δήθεν ότι είναι προαιρετικό. Αλλά οδηγούν έτσι τα γεγονότα που σε αναγκάζουν να κάνεις αυτό που θέλουν. Στη συνέχεια το σχέδιό τους είναι οι απαγορεύσεις σε όλους αυτούς που δεν έχουν δεχθεί να κάνουν αυτά που ζητά ο αόρατος εχθρός, ενώ εκείνοι που θα δεχθούν, θα έχουν όλες τις ανέσεις, εξυπηρετήσεις, μετακινήσεις κλπ. Και τότε αυτή η διάκριση και διχόνοια που θα έχουμε μεταξύ μας θα φέρει χειρότερα αποτελέσματα.

--
Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ
Τρίκορφο Φωκίδος
Holy Monastery of Saint Augustine & Saint Seraphim of Sarov
Trikorfo Fokidos, Greece
Διαβάστηκε 319 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.