Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  3:11 μμ
 
wm small
Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2021 11:29

Μείωση ενοικίου 40% για πληττόμενους από την πανδημία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Απαλλαγή από την καταβολή ενοικίου για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο των επιχειρήσεων που είναι κλειστές με κρατική εντολή λόγω πανδημίας.

Η διάταξη έρχεται στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα και μετά την ψήφισή της θα εκδοθεί η απόφαση η οποία θα αφορά τόσο τις κλειστές επιχειρήσεις όσο και τις ανοιχτές που εντάσσονται στους πληττόμενους ΚΑΔ.

Για τις κλειστές θα αποσαφηνίζεται η απαλλαγή από την καταβολή του ενοικίου, ενώ για τις ανοιχτές αλλά πληττόμενες από την πανδημία επιχειρήσει θα αναφέρεται μείωση ενοικίου κατά 40%.

Τι προβλέπεται

Κλειστές επιχειρήσεις

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε λιανεμπόριο, εστίαση, πολιτισμό, αθλητισμό, τουρισμό και μεταφορές και τα γυμναστήρια, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και βιβλιοπωλεία που ήταν κλειστά με κρατική εντολή κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, απαλλάσσονται από την καταβολή ενοικίου το πρώτο δίμηνο του έτους.

Επίσης, τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές, θα αποζημιωθούν με το 60% του μηνιαίου μισθώματος.

Το μέτρο αφορά όλες τις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Συμπεριλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον, οι επιχειρήσεις της εστίασης, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή/και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, οι επιχειρήσεις των κλάδων πολιτισμού και αθλητισμού, τα γυμναστήρια και άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

Επιπλέον, εντάσσονται οι επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία, και οι υπηρεσίες μεταφορών, καθώς πλήττονται ιδιαίτερα από την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Ανοιχτές πληττόμενες επιχειρήσεις

Η έκπτωση 40% αφορά στα επαγγελματικά μισθώματα των επιχειρήσεων που έχουν χαρακτηριστεί ως «πληττόμενες» και τα μισθώματα της κύριας και φοιτητικής κατοικίας των εργαζομένων που τίθενται σε αναστολή σύμβασης εργασίας και συνεπώς οι μισθωτές πρέπει να καταβάλουν το 60%. Σημειώνεται ότι για τους ιδιοκτήτες των οποίων τα εισοδήματα από ενοίκια θα μειωθούν κατά 40% θα προβλεφθεί αποζημίωση 50% επί των απωλειών.

Πηγή:dikaiologitika.gr
Διαβάστηκε 288 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.