Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:08 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 13:10

Βράβευση μαθητών που συμμετείχαν σε σχολικό διαγωνισμό απο τον Δήμαρχο Αγρινίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου βράβευσε σε ειδική εκδήλωση  τρεις  μαθητές σχολείων της Αιτωλοακαρνανίας που μετείχαν σε σχολικό διαγωνισμό ζωγραφικής στο πλαίσιο του προγράμματος: «Αγαπάμε τα ζώα, Δημιουργούμε πολιτισμό, Ζωγραφίζω ένα ζώο συντροφιάς».

Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος μαθητές και μαθήτριες από Δημοτικά Σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας με θέμα την ζωγραφική απεικόνιση ενός αδέσποτου ή δεσποζόμενου ζώου συντροφιάς μέσα από την δημιουργική τους φαντασία και τα προσωπικά τους βιώματα.

Τα σχολεία που μετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής είναι: Δημοτικό Σχολείο Αγγελοκάστρου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, 8ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, 10ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Αστακού, Δημοτικό Σχολείο Γουριώτισσας, Δημοτικό Σχολείο Κάτω Ζευγαρακίου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Παναιτωλίου, Δημοτικό Σχολείο Παντάνασσας, Δημοτικό Σχολείο Παραβόλας, Δημοτικό Σχολείο Φυτειών και Δημοτικό Σχολείο Νέου Χαλκιόπουλου.

Η αξιολόγηση των έργων, τα οποία παρουσιάζονται σε ημερολόγιο, έγινε από τριμελή κριτική επιτροπή,  μεταξύ τετρακοσίων εξήντα μίας (461) συμμετοχών.

Τα τρία πρώτα βραβεία συνοδεύτηκαν από ένα  tablet και απονεμήθηκαν στους:

1ο βραβείο Επαμεινώνδας Νίκος, Δημοτικό Σχολείο Φυτειών, ΣΤ΄τάξη

2ο βραβείο Νίκη Μακρή, Δημοτικό Σχολείο Ν. Χαλκιόπουλου, Β΄τάξη

3ο βραβείο Αλέξανδρος Χειμώνας, Δημοτικό Σχολείο Κάτω Ζευγαρακίου, ΣΤ ΄τάξη

«Αξίζουν συγχαρητήρια στον Επαμεινώνδα, τη Νίκη, τον Αλέξανδρο και σε  όλους τους μαθητές που αφιέρωσαν χρόνο και όλη τους την ευαισθησία για να στείλουν ένα σημαντικό μήνυμα. Έχουμε ευθύνη όταν υιοθετούμε ένα ζώο. Συμμετέχοντας στον διαγωνισμό αναδείξατε τη σημασία της ζωοφιλίας  και την αξία της προστασίας των ζώων συντροφιάς.

Ο Δήμος Αγρινίου, τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργήσει ηλεκτρονική βάση δεδομένων τόσο για τα αδέσποτα ζώα και την υιοθεσία τους όσο και για τα δεσποζόμενα  ενώ έχουμε προχωρήσει σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης,  κυρίως από  ίδια έσοδα του Δήμου,  που περιλαμβάνει σήμανση, εμβολιασμό, στείρωση και περίθαλψη.

Θέλω να συγχαρώ τον Αντιδήμαρχο Σπύρο Φλώρο και τα στελέχη του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής της Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου για την υλοποίηση του προγράμματος μέσω μιας σειράς δράσεων», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου.   

 Ο Δήμος Αγρινίου υλοποίησε το συγκεκριμένο πρόγραμμα σε συνεργασία με τη  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας ύστερα από έγκριση του  Υπ. Παιδείας.

Τα βραβεία στους τρεις μαθητές  απένειμαν ο Δήμαρχος Αγρινίου, ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Φλώρος και ο κ.Θεόδωρος Τσιλίκας,  προϊστάμενος Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ την Διεύθυνση  Τοπικής Αγροτικής Αν. εκπροσώπησαν η Δντρια Χρ.Τσιχριτζή και η προϊσταμένη Έλενα Πετρούλα.                     

H έκθεση με τα έργα των μαθητών είναι διαθέσιμη στο επίσημο site του Δήμου Αγρινίου agrinio.gov.gr 

Διαβάστηκε 259 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021 14:26
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.