Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:49 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 23:43

Νοσοκομείο Αγρινίου : Ξεκινούν οι «διπλοί» εμβολιασμοί

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Θα συμπέσει η έναρξη του δεύτερου κύκλου του εμβολιασμού των υγειονομικών με την συνέχιση του εμβολιασμού της ηλικιακής κατηγορίας 85+

«Δεν είναι λογικό όλο το βάρος να το επωμιστούν τα νοσοκομεία» λένε οι υγειονομικοί

Αυτό που φοβόντουσαν πιθανότατα θα συμβεί! Προβληματισμένοι είναι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αγρινίου, καθώς από Δευτέρα ξεκινάει η δεύτερη φάση του εμβολιασμού των υγειονομικών και παράλληλα συνεχίζεται ο εμβολιασμός της ηλικιακής κατηγορίας 85 ετών και πάνω.

Σημειώνεται ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία στην Αιτωλοακαρνανία έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα λίγο περισσότερα από 1.000 άτομα (υγειονομικοί και μη), για την ακρίβεια 1.023.

Το ζήτημα πώς θα χωρέσουν επί της ουσίας δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη υπάρχει ακόμη και για αυτό απευθύνουν πρόσκληση στο Υπουργείο Υγείας ώστε σύντονα να αποστείλει οδηγίες. Σχεδόν κάθε μέρα, όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου (ΣΕΝΑ) Βασίλης Καραγιώργος, λαμβάνουν νέες ενημερώσεις από το υπουργείο Υγείας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου (ΣΕΝΑ), Βασίλης Καραγιώργος

«Ευελπιστούμε να έχουμε εισακουστεί και σύντομα να λάβουμε οδηγίες για το πώς θα διαχειριστούμε την συνέχιση του εμβολιασμού των ατόμων 85 ετών και άνω και την έναρξη της δεύτερης φάσης του εμβολιασμού των υγειονομικών. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που χρειάζονται λύση ακόμη και τώρα, πόσο μάλλον από την Δευτέρα. Όσοι έρχονται για να εμβολιαστούν 85 ετών και άνω δεν μπορούν να στέκονται στο κρύο, μέχρι να έρθει η στιγμή που θα κάνουν το εμβόλιό τους. Επίσης έρχονται και δεν υπάρχει πρόβλεψη για να κάνουν rapid τεστ, αναμένουν μαζί με τους ασθενείς των τακτικών ιατρείων στους χώρους των τακτικών ιατρείων και αυτό είναι ζήτημα.

Από Δευτέρα που οι ενδιαφερόμενοι για τον εμβολιασμό τους θα είναι περισσότεροι πως θα διαχειριστούμε την κατάσταση; Θα έπρεπε να υπάρχει διαφορετικός σχεδιασμός από το Υπουργείο. Ελπίζουμε να υπάρξουν σαφείς οδηγίες από το Υπουργείο για την Δευτέρα που οι εμβολιασμοί θα συμπέσουν. Φωνάζαμε από την αρχή ότι ίσως συμβεί αυτό και δεν εισακουστήκαμε, ας γίνει έστω και την τελευταία στιγμή. Το καλύτερο που θα μπορούσε να γίνει ήταν να υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιούνται εμβολιασμοί και στα Κέντρα Υγείας και στα Περιφερειακά Ιατρεία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα διευκολύνονταν και οι παππούδες και οι γιαγιάδες που ξεκινούν από διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής για να έρθουν στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Ο φόρτος εργασίας στο Νοσοκομείο είναι μεγάλος, πρέπει τουλάχιστον να βρεθεί τρόπος, ώστε να βοηθήσουν οι γενικοί γιατροί που στελεχώνουν τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία, καθώς κατά την διάρκεια του εμβολιασμού πρέπει να βρίσκεται και γιατρός στο σημείο. Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται πρωί και απόγευμα, συνεπώς χρειάζονται οκτώ άτομα εκεί, οι μισοί εκ των νοσηλευτών αναγκαστικά προέρχονται από τα τμήματα του Νοσοκομείου, με αποτέλεσμα αυτά να αποδυναμώνονται. Η όλη εικόνα που υπάρχει από μόνη της είναι ικανή, ώστε αν θέλουν οι αρμόδιοι να βελτιωθεί.

Ο αρχικός σχεδιασμός που υπήρχε από το Υπουργείο ήταν να ξεκινήσουν εμβολιασμούς και στα Κέντρα Υγείας, αλλά ακόμη δεν έχουν τέτοια δυνατότητα. Δεν είναι λογικό όλο το βάρος να το επωμιστούν τα νοσοκομεία» τόνισε ο κ. Καραγιώργος, ο οποίος συμπλήρωσε πως: «τουλάχιστον το 70% των υγειονομικών έχει ήδη εμβολιαστεί, ο εμβολιασμός είναι σε εθελοντική βάση. Αρχικά εμβολιάστηκαν οι γιατροί, στη συνέχεια το νοσηλευτικό προσωπικό και στο τέλος το υπόλοιπο προσωπικό».

Ακόμη στο περίμενε το Γηροκομείο Αγρινίου για την έναρξη των εμβολιασμών  

Tο 70% των τροφίμων επιθυμούν να εμβολιαστούν και αναμένουν

Την ίδια στιγμή που στο Νοσοκομείο Αγρινίου αναζητούν την χρυσή τομή ώστε να μπορέσουν όλοι να εμβολιαστούν χωρίς κίνδυνο, καθυστερήσεις και προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, στο Γηροκομείο Αγρινίου ακόμη αναμένουν την ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για το πότε θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων και του προσωπικού!

Ο Πρόεδρος του Γηροκομείου Αγρινίου, Σπύρος Παπαθανασίου

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Γηροκομείου Αγρινίου Σπύρος Παπαθανασίου: «από την αρχή που πραγματοποιούνταν ο σχεδιασμός για τον εμβολιασμό από το Υπουργείο αποστείλαμε λίστα με άτομα, τροφίμους και εργαζόμενους, που επιθυμούν να εμβολιαστούν. Την Τρίτη αποστείλαμε στον ΕΟΔΥ και τις υπεύθυνες δηλώσεις που μας ζητήθηκαν από όσους επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο ή τους οικείους τους, αν μιλάμε για ηλικιωμένους που δεν έχουν την ικανότητα να υπογράψουν την δήλωση, αυτή που λέει πως επιθυμούν να εμβολιαστούν.

Ενημερωθήκαμε πως οι δηλώσεις αυτές θα αποσταλούν από τον ΕΟΔΥ στο Υπουργείο Υγείας, ώστε αυτό με την σειρά του να δώσει τον κατάλληλο αριθμό των εμβολίων στον ΕΟΔΥ για να μας επισκεφτούν τα κλιμάκιά του και να εμβολιάσουν το 70% των τροφίμων που επιθυμούν να εμβολιαστούν και λιγότερους του ποσοστού αυτού από τους εργαζόμενους του γηροκομείου που και αυτοί επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 401 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.