Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:58 μμ
 
wm small
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 18:48

Θεμιστοκλέους: Ξεκινούν τα ραντεβού για εμβολιασμό και για τους 80 με 84 ετών από αύριο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Βασίλης Κικίλιας ενημερώνει για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας αλλά και για την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού στη χώρα μας.

Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε τον σημερινό (21.01.2021) απολογισμό με 509 κρούσματα κορονοϊού, 25 θανάτους και 293 διασωληνωμένους. Μαζί με τον Βασίλη Κικίλια στην ενημέρωση είναι ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους αλλά και η καθηγήτρια Μίνα Γκάγκα.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους, παίρνοντας το λόγο, ανακοίνωσε ότι από αύριο (22.01.2021) θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού και οι πολίτες από 80 έως 84 ετών προκειμένου να εμβολιαστούν.

Η διευθύντρια του νοσοκομείου Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα δεν έκρυψε ότι η μετάλλαξη του κορονοϊού προκαλεί ανησυχία, αλλά είναι θέμα προς διερεύνηση. “Πρέπει να εξακολουθήσουμε να τηρούμε τα μέτρα” σημείωσε. Πρόσθεσε, απαντώντας σε ερώτηση, πως μέχρι στιγμής δεν υπάρξουν ενδείξεις πως τα εμβόλια δεν καλύπτουν τις μεταλλάξεις του κορονοϊού.

O Ταξίαρχος Αρίστος Περρής, υπεύθυνος για την εφοδιαστική αλυσίδα ανέλυσε τις φάσεις του σχεδίου για τον εμβολιασμό των κατοίκων των νησιών. Στα νησιά όπου οι κάτοικοι είναι λιγότεροι από 1.000 ο εμβολιασμός θα γίνει σε μια βάση. Στις 27 Ιανουαρίου θα γίνει εμβολιασμός στο Καστελόριζο.

newsit.gr

Διαβάστηκε 226 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.