Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  12:40 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021 14:53

Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Διατροφή και τη Γεωργία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Διοργανωμένο από το γερμανικό ομοσπονδιακό Υπουργείο Τροφίμων και Γεωργίας, το Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Διατροφή και τη Γεωργία (18-22 Ιανουαρίου) είναι ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα του κλάδου.

Θα ολοκληρωθεί με υπουργική διάσκεψη που θα προσελκύσει αρχηγούς διεθνών οργανισμών και περισσότερους από 80 υπουργούς γεωργίας. Το κυρίαρχο θέμα για το φετινό συνέδριο είναι πώς να τροφοδοτήσει τον κόσμο σε περιόδους πανδημιών και κλιματικών αλλαγών.

Ο FAO διοργάνωσε δύο ομάδες εμπειρογνωμόνων και οι εμπειρογνώμονες του συμμετείχαν σε άλλες, συμπεριλαμβανομένων δύο από τις εναρκτήριες συνεδρίες που φιλοξένησε η Επιτροπή Παγκόσμιας Επισιτιστικής Ασφάλειας ( CFS ), μια πλατφόρμα πολλών ενδιαφερομένων που αναπτύσσει και υποστηρίζει πολιτικές συστάσεις και οδηγίες για ένα ευρύ φάσμα επισιτιστικής ασφάλειας και θέματα διατροφής.

Ο πρόεδρος της CFS Thanawat Tiensin συμμετείχε, μαζί με τον Ανώτερο Οικονομολόγο του FAO Andrea Cattaneo, στο πάνελ της Δευτέρας με επίκεντρο τον ρόλο του νερού ως το κύριο μέσο μέσω του οποίου θα νιώσουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Οι προκλήσεις που σχετίζονται με τη λειψυδρία ήταν το επίκεντρο της εμβληματικής έκθεσης του FAO The State of Food and Agriculture το 2020.

Ο Boubaker Ben Belhassen, Διευθυντής της Διεύθυνσης Αγορών και Εμπορίου του FAO, συμμετείχε σε ένα άλλο άνοιγμα πάνελ σχετικά με τα μαθήματα που αντλήθηκαν κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης του COVID-19 για την ανάπτυξη ανθεκτικότητας μεταξύ των αγροτικών αλυσίδων αξίας.

Νωρίτερα την Τρίτη, η FAO φιλοξένησε μια ειδική ομάδα για το πώς να ενισχύσει την ανθεκτικότητα των συστημάτων τροφίμων της πόλης ενόψει των πανδημιών και της κλιματικής αλλαγής. Περίπου το 80 τοις εκατό όλων των παραγόμενων τροφίμων προορίζονται για κατανάλωση σε αστικούς χώρους, δίνοντας ένα πλεονέκτημα στην εύρωστη διαχείριση των συστημάτων γεωργικών τροφίμων τόσο στις πόλεις όσο και στις γύρω περιοχές.

Την εκδήλωση συντονίστηκε από τον Guido Santini, Συντονιστή του Προγράμματος Συστημάτων Τροφίμων City Region του FAO και μέλος της βασικής ομάδας της πρωτοβουλίας FAO Green Cities, η οποία με την υποστήριξη της Γερμανίας υλοποιεί πρωτοβουλίες σε 8 διαφορετικές πόλεις σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστηκε 220 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.