Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:58 πμ
 
wm small
Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021 18:10

Κορωνοϊός: Στο 100% η αποτελεσματικότητα του ρωσικού εμβολίου EpiVacCorona λέει η Ρωσία

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Άριστα… 100% όσον αφορά στην αποτελεσματικότητά του δίνει στο δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, EpiVacCorona, η αρμόδια εποπτική Αρχή της χώρας.

Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από την πρώτη και δεύτερη φάση κλινικών δοκιμών στις οποίες υποβλήθηκε το εμβόλιο, όπως αναφέρει η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εποπτείας για την Προστασία των Δικαιωμάτων των Καταναλωτών και την Ανθρώπινη Ευμάρεια.

Το εν λόγω εμβόλιο αναπτύχθηκε από το κρατικό Ερευνητικό Κέντρο Ιολογίας και Βιοτεχνολογίας Vector.

Το EpiVacCorona καταχωρίστηκε από τη Ρωσία τον περασμένο Οκτώβριο, μετά και το Sputnik V -το πρώτο εμβόλιο που καταχωρήθηκε παγκοσμίως.

Προ ημερών, το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων ανακοίνωσε ότι προτίθεται να ζητήσει την έγκριση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής Αρχής προκειμένου να διανείμει το εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού Sputnik V και στην Ευρώπη.

Το αίτημα αυτό θα απευθυνθεί στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων μέσα στον Φεβρουάριο, διευκρίνισε ο επικεφαλής του Ταμείου Kirill Dmitriev μιλώντας στο Reuters.

Στις 11 Δεκεμβρίου, η βρετανική AstraZeneca ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με την εταιρεία που παράγει το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Sputnik V.

Ένα τρίτο εμβόλιο είναι υπό ανάπτυξη από το Ομοσπονδιακό Επιστημονικό Κέντρο Chumakov και αναμένεται να καταχωριστεί τον επόμενο μήνα.

Σημειώνεται πως από τη Δευτέρα το σχέδιο εμβολιασμών στη Ρωσία πέρασε στη δεύτερη φάση, αυτή του μαζικού εμβολιασμού των πολιτών.

Πηγή: cnn.gr

Διαβάστηκε 196 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.