Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021 21:37

3 ουίσκι που αξίζει να δοκιμάσεις

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το ουίσκι αποτελεί το κλασικό και διαχρονικό ποτό που όλοι κάποια στιγμή έχουν δοκιμάσει στη ζωή τους. Είναι ποιοτικό, με εκλεπτυσμένη, αλλά και άλλες φορές έντονη γεύση, και ταιριάζει σε αυτούς που ξέρουν να επιλέγουν το κατάλληλο ποτό. 

Για την ιστορία, το ουίσκι, δεν είναι τίποτα άλλο από έναν τύπο αποσταγμένου οινοπνευματώδους ποτού, που παρασκευάζεται από ζυμωμένο σιτάρι! Είτε αυτό είναι καπνιστό, malt ή φτάνοντας ακόμα και μέχρι τα ακριβά και ψαγμένα από κορυφαίες μάρκες, μπορείς να το ανακαλύψεις στην παρακάτω λίστα! Σου προτείνουμε τα 3 ουίσκι που αξίζει πραγματικά να δοκιμάσεις!

Ξεκινώντας αξίζει να αναφερθούμε στην γεύση και την ασύγκριτη ποιότητα του Glenmorangie 18 ετών! Το ίδιο πέρασε τα πρώτα 15 χρόνια σε αμερικανικά βαρέλια bourbon από ξύλο βελανιδιάς. Μετά από αυτό το διάστημα, το 30% μεταφέρθηκε σε βαρέλια Oloroso sherry όπου πέρασε τις τελευταίες μέρες, καθώς το υπόλοιπο παρέμεινε στα αρχικά βαρέλια. Μετά από 18 χρόνια, το ουίσκι επανασυνδέθηκε και εμφιαλώθηκε σε 43% ABV. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρεμώδες και φρουτώδες single malt, που παρουσιάζεται σε ένα θαυμάσια κομψό μπουκάλι.

glenmorangie-18-y-o-700ml-2067-1200x1200.jpg

Μια ακόμη καλή επιλογή αποτελεί το Chivas Regal Extra! Το ίδιο είναι καλής ποιότητας ουίσκι 13 ετών και αποτελεί το νεότερο μέλος της οικογένειας Chivas! Ικανοποιεί τις επιθυμίες ακόμα και των πιο απαιτητικών καταναλωτών whisky προσφέροντας κάτι το εξαιρετικό: βαθύ άρωμα, πλούσια φρουτώδη γεύση και άφθονη γλυκύτητα. Δημιουργείται από το συνδυασμό σπάνιων malt whiskies και whiskies παλαιωμένων σε βαρέλια που περιείχαν Oloroso sherry από την Ισπανία.

1583-1200x1200.jpg

 

Τέλος, ένα ακόμη ουίσκι που αξίζει να δοκιμάσεις είναι το Grant’s Smoky! Το ίδιο ωριμάζει σε τρία διαφορετικά είδη βαρελιών για να αποκτήσει απαλή, πλούσια και πιο γλυκιά γεύση, με μια υποψία τύρφης. 

grants-smoky-700ml-1609-1200x1200.jpg

Αν είσαι κι εσύ λάτρης της καλής ποικιλίας ουίσκι, επισκέψου τώρα το e-shop του Cava Rokos και επίλεξε αυτό που ταιριάζει στα γούστα και τις απαιτήσεις σου!

Διαβάστηκε 2764 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 20:19
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.