Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  2:48 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 18:15

Μητσοτάκης: Αναβολή στο πρόστιμο των 500 ευρώ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μετά τις αντιδράσεις ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως αναβάλλεται η επιβολή προστίμου στα 500, το οποίο παραμένει στα 300. ««Θα κρατήσουμε το πρόστιμο εκεί που είναι σήμερα για 10 ημέρες και θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση», ανέφερε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις αντιδράσεις για το πρόστιμο των 500 ευρώ, ανακοίνωσε στην τριτολογία του στην Βουλή πως αναβάλλεται και παραμένει στα 300 ευρώ.

«Σε μια κίνηση να στείλουμε μήνυμα ότι θέλουμε συμμόρφωση με γνώμονα τη λογική και όχι το φόβο του προστίμου, θα κρατήσουμε το πρόστιμο εκεί που είναι σήμερα για 10 ημέρες και θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός λίγα λεπτά πριν κλείσει την μαραθώνια συζήτηση στη Βουλή

Παράλληλα ανακοίνωσε το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε όλη την Ελλάδα, με μόνη εξαίρεση τις κόκκινες περιοχές, όπου η αγορά θα λειτουργήσει με click away.

Ανοίγει το λιανεμπόριο

Σύμφωνα με όσα είπε από το βήμα της Βουλής, το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα γίνει κανονικά σε όλη την Ελλάδα, ενώ στις «κόκκινες» περιοχές οι αγορές θα πραγματοποιούνται με click away.

Νωρίτερα σήμερα και η επιτροπή των λοιμωξιολόγων είχε δώσει το «πράσινο φως» για το άνοιγμα του λιανεμπορίου για την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Για την μετακίνηση στα μαγαζιά θα πρέπει να αποστέλλεται μήνυμα το οποίο θα έχει δίωρη διάρκεια και σε αυτό το διάστημα θα επιτρέπεται η μετάβαση από δήμο σε δήμο.

«Είναι ίσως η ώρα, και εφόσον μας το υποδείξουν οι ειδικοί, να πάρουμε προσεκτικά το ρίσκο της σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομίας. Να ανακουφιστεί το λιανεμπόριο, μέσω της μεθόδου πώλησης εκτός καταστήματος ή και με οργανωμένο τρόπο μέσα σε αυτά. […] Η κυβέρνηση είναι έτοιμη και εφόσον υπάρξει θετική εισήγηση θα υλοποιήσουμε την πολιτική από Δευτέρα» είπε νωρίτερα από το βήμα της Βουλής, κατά την ενημέρωση που παρείχε για τη διαχείριση της πανδημίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μέθοδος της παράδοσης εκτός έχει αποδειχθεί ιδιαιτέρως αποτελεσματική για ορισμένους κλάδους, ξεκαθάρισε ωστόσο πως δεν μπορεί να αποτελέσει «υποκατάστατο για την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς».

Πηγή: gazzetta.gr

Διαβάστηκε 224 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.