Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  9:44 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2021 11:04

Έλεγχο σε περιοχές που έπληξε η κακοκαιρία πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΕΑΓΜΕ κατόπιν αιτήματος του Δήμου Αμφιλοχίας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τις περιοχές της Κομποθέκλας και του Μπαμπαλιού επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή 8 Ιανουαρίου και χθες Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2021 κλιμάκιο της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (πρώην ΙΓΜΕ), κατόπιν αιτήματος από το αρμόδιο τμήμα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμφιλοχίας, για τον έλεγχο των επιπτώσεων από την πρόσφατη κακοκαιρία. Το κλιμάκιο συνόδευσαν ο Δήμαρχος Γιώργος Κατσούλας, οι Αντιδήμαρχοι Λεωνίδας Κατσαντάς και Νίκος Νίκας, καθώς και ο υπεύθυνος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Συγκεκριμένα, στον συνοικισμό Κομποθέκλα ελέγχθηκαν η κατάπτωση που σημειώθηκε καθώς και ο εδαφικός ερπησμός, αποτέλεσμα των πρόσφατων έντονων βροχοπτώσεων. Στο πλαίσιο του επιτόπιου ελέγχου διαπιστώθηκε έντονη καθίζηση σε ένα σημείο εντός του οικισμού, εκτιμήθηκε η επικινδυνότητα του φαινομένου και αποφασίστηκε η παρακολούθηση της εξέλιξής του.

Έλεγχος του κλιμακίου πραγματοποιήθηκε επίσης χθες στον επαρχιακό δρόμο κοντά στην κοινότητα Μπαμπαλιού, με τη συνοδεία εκπροσώπων από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη υποδομών Αιτωλοακαρνανίας Θανάση Μαυρομάτη και του Προέδρου της κοινότητας Τάσο Αποστολάκη. Διαπιστώθηκε η ύπαρξη ρήγματος, το οποίο προκλήθηκε από τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα, το οποίο όμως δεν συνιστά άμεσο κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς. Αποφασίστηκε η ήπια παρέμβαση με την κατασκευή αναχωμάτων και η παρακολούθηση του φαινομένου ώστε να πραγματοποιηθούν περεταίρω παρεμβάσεις μελλοντικά, εάν αυτό απαιτηθεί.

Ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας ευχαρίστησε το κλιμάκιο της ΕΑΓΜΕ για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα και τη σωστή ενημέρωση των κατοίκων, δείγμα των σχέσεων καλής συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Διαβάστηκε 193 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.