Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2021 18:11

Κακοκαιρία στη Ναύπακτο: «Το αντιπλημμυρικό έργο που κατέρρευσε δεν έχει παραδοθεί» – Τι υποστηρίζει η Περιφέρεια

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Το Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει χάσει ούτε ένα ευρώ. Υπαιτιότητα του εργολάβου η ζημιά στο έργο», υποστηρίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Έργων, Θανάσης Μαυρομάτης – Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης είναι ενήμερος και παρακολουθεί το έργο

Τις απαραίτητες διευκρινίσεις – απαντήσεις έσπευσε να δώσει το απόγευμα της Τετάρτης ο Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών Δυτικής Ελλάδας, Θανάσης Μαυρομάτης για το αντιπλημμυρικό έργο στη θέση Πινακάδες του Τρικόρφου Ναυπακτίας, τμήμα του οποίου κατέρρευσε από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία «Λέανδρος».

Όλα ξεκίνησαν από την πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας χθες από τοπικό μέσο της Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο υποστηρίζει σε ρεπορτάζ ότι το έργο έχει παραδοθεί.

Την είδηση διαψεύδουν κύκλοι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Έργων να διαμηνύει ότι «το έργο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, στο 74,6 του οικονομικού αντικειμένου του».

Μιλώντας στο protothema ο Θανάσης Μαυρομάτης υποστηρίζει ότι «το ελληνικό Δημόσιο δεν έχει χάσει ούτε ένα ευρώ, καθώς το συμβάν είναι υπαιτιότητα του εργολάβου», πως κάθε έργο υποστηρίζεται από εγγύηση 1,5 έτους, ενώ αναφέρει σχετικά ότι υπάρχει και σχετική αλληλογραφία από την υπηρεσία.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Παραλάβαμε ένα προβληματικό έργο. Από τη διοίκησή μας οι εργασίες ξεκίνησαν συγκεκριμένα, στις 27 Οκτωβρίου του 2018. Δηλώνω υπεύθυνα ότι το έργο θα παραδοθεί, δεν υπάρχουν εκπτώσεις. Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, είναι ενήμερος πριν καν πάρει δημοσιότητα το θέμα και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις. Υπογραμμίζω ξανά, ότι την ευθύνη θα την αναλάβει ο ανάδοχος».

Σε ερώτηση του protothema.gr, εάν η καταστροφή στο αντιπλημμυρικό έργο θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, ο Θανάσης Μαυρομάτης απαντά: «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε στην περιοχή υπάρχουν 700 μέτρα συρματοκιβώτια. Για να απαντηθεί η ουσιαστική ερώτηση θα πρέπει να πέσουν τα νερά και να γίνει αυτοψία, να γίνει ο απαραίτητος έλεγχος».

Εικόνες από την κατάρρευση του αντιπλημμυρικού έργου στην θέση Πινακάδες του Τρικόρφου Ναυπακτίας, όπως δημοσιεύσει το npress.gr

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστηκε 221 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.