Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:35 μμ
 
wm small
Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2021 18:28

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η μελέτη για το αρδευτικό της Μακρυνείας – Ικανοποίηση Λιβανού

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Εγκρίθηκε η ένταξη στο ΠΔΕ του έργου της εκπόνησης οριστικής μελέτης για το αρδευτικό της Μακρυνείας προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ.

Θετική κατάληξη είχαν οι συνεχείς συνεργασίες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού με τα συναρμόδια υπουργεία και τους τοπικούς φορείς για το αρδευτικό της Μακρυνείας.

Ο Γ.Γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Σκάλκος, ενημέρωσε σήμερα τον κ. Σπήλιο Λιβανό ότι υπογράφηκε η απόφαση έγκρισης ένταξης του έργου «Οριστική μελέτη αναμόρφωσης αρδευτικών δικτύων παραλίμνιων εκτάσεων λιμνών Λυσιμαχίας και Τριχωνίδας ζώνες 5-6 και 6Α» στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για το σύνολο των αγροτών της Μακρυνείας, το οποίο αποτελούσε αίτημα των φορέων της περιοχής, αλλά και του Δήμου Αγρινίου.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη και επισήμανε τη σημασία που έχει το έργο για την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής, καθώς το πρώτο βήμα έγινε και η υλοποίηση του έργου έχει πλέον δρομολογηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σπήλιος Λιβανός όλο το προηγούμενο διάστημα είχε συνεχείς επαφές και συνεργασία, με στόχο την ένταξη του έργου, με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή και τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γιώργο Παπαναστασίου.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, στις 11 Φεβρουαρίου 2020, σε συνάντηση όλων των εκπροσώπων των φορέων της περιοχής στο Δημοτικό Κατάστημα του Δήμου Αγρινίου, στις Παπαδάτες Μακρυνείας αναδείχθηκε η κρισιμότητα που έχει για την περιοχή, η υλοποίηση του έργου. Τότε ο κ. Λιβανός είχε αναλάβει να μεταφέρει στον κ. Καραμανλή το ψήφισμα που είχε εκδοθεί.

Όπως είχε επισημάνει με δηλώσεις του ο κ. Λιβανός, ο κ. Καραμανλής από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την πρωτοβουλία φορέων και κατοίκων και δεσμεύτηκε για την υλοποίηση του έργου.

Ακολούθησε πολύμηνη συνεργασία του κ. Λιβανού τόσο με τον ίδιο τον κ. Καραμανλή, όσο και με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Καραγιάννη, οι οποίοι προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση του ζωτικής σημασίας αυτού έργου για την περιοχή της Τριχωνίδας.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανός, «ο εκσυγχρονισμός των αρδευτικών δικτύων της περιοχής και η εφαρμογή ενός σύγχρονου σχεδίου γεωργικής αξιοποίησης, θα αυξήσει τις θέσεις απασχόλησης τόσο στη γεωργία όσο και στην κτηνοτροφία και κατά συνέπεια το οικογενειακό εισόδημα των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής.

Παράλληλα, ο εκσυγχρονισμός των δικτύων θα επιτρέψει την καλύτερη διαχείριση και, συνεπώς, εξοικονόμηση νερού και θα συμβάλει γενικότερα στην προστασία του φυσικού αυτού πόρου. Κι επί πλέον θα διασφαλισθεί η προστασία του οικοσυστήματος των Λιμνών Τριχωνίδας και Λυσιμάχιας.

Πυρήνας της πολιτικής μας αποτελεί η ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων και η οικονομική ανάπτυξη της πατρίδας μας».

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 193 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.