Τετάρτη, 24η Απριλίου 2024  10:44 μμ
 
wm small
Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021 17:54

Πρόγνωση καιρού εβδομάδος 11-17/1 για το Αγρίνιο...

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

'Ερχεται σημαντική πτώση της θερμοκρασία και χειμωνιάτικο σκηνικό....

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΒΔΟΜΑΔΟΣ 11-17/1 ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ....

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού, με σύντομο πέρασμα προς τον καθ' εαυτό χειμώνα. Ο γενικά άστατος καιρός υα συνεχιστεί (11/11 ημερες με υετο το 2021), όμως θα εχουμε και πτώση της θερμοκρασιας, με την επικρατηση ψυχροτερων αερίων μαζών, που θα επιβάλλουν την παρουσία τους, επί μακρόν. Οι χιονοπτώσεις θα πέσουν πιο χαμηλα, με μοναδικό ερωτηματικό για την ώρα, το πως θα συμπεριφερθεί το βαρομετρικό χαμηλό προς το ΣΚ....

ΔΕΥΤΕΡΑ 11/1.

 Νεφώσεις και σταδιακά βροχές (15-20mm). Οι άνεμοι θα π ΝΝΑ και ΝΑ  διευθύνσεις, έως σχεδόν μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13-20οC.

ΤΡΙΤΗ 12/1.

 Bροχές και πιθανή καταιγίδα μέχρι το μεσημέρι (13-17mm), με βελτίωση μετά, γενικά ασθενείς ΝΑ, ΒΑ και ΔΒΔ άνεμοι και θερμοκρασία εντός πόλης από 6-14οC.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/1.

 Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες (τοπικές ομίχλες νωρίς πρωί και βράδυ), ασθενείς ΔΒΔ και ΒΔ ανέμους και θερμοκρασία από 4-12οC.

ΠΕΜΠΤΗ 14/1.

 Ήλιος με λίγες αραιές νεφώσεις (περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί), που προς το απόγευμα θ' αυξηθούν, ενώ μέχρι αργά το βράδυ θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΒΔ και ΔΝΔ διευθύνσεις γενικά ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2-11οC.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/1.

 Βροχές ως τις πρώτες πρωινές ώρες και γρήγορη βελτίωση, με επικράτηση ηλιοφάνειας (με λίγες αραιές νεφώσεις), αλλά με κρύο. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΔ, ΒΒΑ και ΑΒΑ διευθύνσεις, ασθενείς έως σχεδόν μετριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη του Αγρινίου, θα κυμανθεί από 0-7οC, αλλά εκτός θα σημειωθεί παγετός.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16/1.

 Αρχικά αίθριος καιρός με παγωνιά και λίγες νεφώσεις σταδιακά. Προς το μεσημέρι και μετά θα συννεφιάσει και θα βρέξει, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν ως τα ημιορεινά τμήματα (10-14mm). Οι άνεμοι θα πνέουν από ΑΝΑ, ΒΑ, ΑΒΑ και ΒΔ διευθύνσεις, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη, θα κυμανθεί από -2...8οC.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17/1.

Νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ως τα 400μ., ΒΑ έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία από 1-6οC.





Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (Ερασιτέχνης μετεωρολόγος και ερευνητής).

weatherparty.blogspot.com

Διαβάστηκε 182 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.