Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  5:45 μμ
 
wm small
Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2021 13:40

Αιτωλοακαρνανία: Ξεκίνησαν τα τεστ στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
  • Ποιο είναι το πρόγραμμα που έχει συνταχθεί μέχρι στιγμής και τι αναφέρουν οι επικεφαλής των ΚΟΜΥ Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπακτίας
  • Σήμερα στο ΚΑΠΗ του Αγίου Δημητρίου τα τεστ για τους εκπαιδευτικούς του Αγρινίου

Μετά το τέλος της «περιπέτειας», που προκλήθηκε με το «ανοίγουν – δεν ανοίγουν» τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της τελικής έκδοσης της απόφασης, οι ΚΟΜΥ πήραν «φωτιά» και ήδη από προχθές είναι σε συχνές συσκέψεις με τα επιτελεία των Διευθύνσεών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ανά την Ελλάδα, ώστε να υπάρχει η πιο άμεση και ταχύτερη διενέργεια τεστ σε όσο το δυνατόν περισσότερους εκπαιδευτικούς, που επιθυμούν να μπουν στην διαδικασία αυτή, δεδομένου πως η διεξαγωγή τεστ είναι σε εθελοντική βάση.

Στην Αιτωλοακαρνανία η συνεργασία των ΚΟΜΥ Αγρινίου, Μεσολογγίου και Ναυπάκτου με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και την 6η ΥΠΕ «τρέχει», καθώς είχε ήδη κάνει ένα βήμα πιο κοντά στην διενέργεια τεστ, ανακοινώνοντας από προχθές τις γενικές κατευθύνσεις, που πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να κάνουν τεστ, αλλά και γενικότερα οι γονείς, ώστε να αναπτυχθεί και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας, που επιθυμούν να έχουν για τα παιδιά τους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ για τις περιοχές του Αγρινίου, του Θέρμου, της Αμφιλοχίας και της Βόνιτσας Κώστα Ποσονίδη: «οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από σήμερα Κυριακή στο ΚΑΠΗ του Αγίου Δημητρίου. Οι εκτιμήσεις μας είναι πως θα διεξαχθούν περίπου 300 rapid τεστ σε εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα λαμβάνουν γρήγορα την απάντηση για το αν το τεστ τους είναι αρνητικό ή θετικό. Για το λόγο αυτό σήμερα είναι και οι τέσσερις ΚΟΜΥ της περιοχής στο ΚΑΠΗ. Από αύριο Δευτέρα που θα ξεκινήσουν τα τεστ και εκτός Αγρινίου, οι ΚΟΜΥ θα διασπαστούν, ώστε να διεξαχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ ταυτόχρονα. Ήδη έχει γίνει ο σχεδιασμός για το πώς θα γίνουν τα τεστ και που. Το πλάνο είναι για τους εκπαιδευτικούς που είναι στις περιοχές πέριξ της Αμφιλοχίας λ.χ. στη Βόνιτσα και την ευρύτερη περιοχή να συγκεντρωθούν στην Αμφιλοχία, για να διεξαχθούν γρηγορότερα τα τεστ. Εκτιμούμε πως μόνο στην περιοχή του Αγρινίου συνολικά θα υποβληθούν σε rapid τεστ για την έναρξη των μαθημάτων του δημοτικού και του νηπιαγωγείου περίπου 1.000 εκπαιδευτικοί».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο επικεφαλής των ΚΟΜΥ Μεσολογγίου και Ναυπακτίας, Γιώργος Ζυγούρης, ο οποίος δήλωσε: «σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας και την 6η ΥΠΕ ορίσαμε τα σημεία στα οποία θα συγκεντρωθούν οι εκπαιδευτικοί, που επιθυμούν να κάνουν rapid τεστ, πριν ξεκινήσουν το μάθημα, όπως επίσης και τις ημερομηνίες διεξαγωγής των τεστ. Η αρχή θα γίνει αύριο Δευτέρα, ενώ τα τεστ θα συνεχιστούν, μέχρι να τελειώσει ο αριθμός των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να κάνουν τεστ. Εξετάζουμε τον τρόπο που οι ΚΟΜΥ θα κάνουν ταυτόχρονα περισσότερα τεστ, τόσο στην περιοχή του Μεσολογγίου, όσο και στην Ναυπακτία. Γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια, ώστε ο έλεγχος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης να έχει διττό σκοπό, αυτόν για να αισθανθούν οι ίδιοι ασφάλεια και άνετα, αλλά και γενικότερα να μην υπάρχει ανησυχία για την επαναλειτουργία των σχολείων».

Ο προγραμματισμός για Μεσολόγγι και Ναυπακτία

Ο προγραμματισμός που υπάρχει μέχρι αυτή την στιγμή για τις περιοχές του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου έχει ως εξής: Την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου και την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου και την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπάκτου. Οι ώρες προσέλευσης θα είναι από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 15:00 μ.μ., ενώ ο προγραμματισμό για την περιοχή του Αγρινίου έχει ως εξής: Σήμερα διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στον χώρο του ΚΑΠΗ  Αγρινίου από τις 8:30 π.μ. μέχρι τις 14:00 μ.μ.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τεστ είναι απαραίτητο να φέρουν μαζί τους τον προσωπικό τους αριθμό ΑΜΚΑ και την ταυτότητά τους.

Κων/νος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Δήμος Αγρινίου : Ολοκληρώνεται η προετοιμασία για το άνοιγμα των σχολείων

Ολοκληρώνεται η προετοιμασία της Διεύθυνσης Παιδείας και Αθλητισμού  ενόψει της επαναλειτουργίας των  Νηπιαγωγείων  και  Δημοτικών  σχολείου του  Δήμου Αγρινίου.

Έχουν προηγηθεί εργασίες καθαρισμού στις σχολικές μονάδες  ενώ έχει  προγραμματιστεί η παρουσία σχολικής καθαρίστριας προκειμένου όλοι οι χώροι να απολυμαίνονται συνεχώς.

Σε συνεργασία με τους Διευθυντές  θα τηρηθούν πιστά οι οδηγίες και οι κανόνες προστασίας της υγείας των μαθητών  ενώ  οι αίθουσες και οι κοινόχρηστοι χώροι θα είναι εφοδιασμένοι με αντισηπτικά.

Όπως ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης κανονικά εξελίσσεται η παραλαβή των προστατευτικών μασκών που απέστειλε η ΚΕΔΕ : «Να ευχηθούμε καλή χρονιά σε όλους τους μαθητές,  τους εκπαιδευτικούς  αλλά και τους γονείς. Είναι αναμφίβολα  μια σχολική χρονιά με πολλές ανατροπές. Διατηρούμε την αισιοδοξία μας και παραμένουμε προσεκτικοί για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες καταστάσεις. Είμαστε προετοιμασμένοι να υποδεχθούμε τους μικρούς μαθητές σε ένα ασφαλές περιβάλλον».

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 257 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.