Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  8:41 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 20:25

Πώς θα λειτουργήσουν τα δικαστήρια από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η διεξαγωγή των ποινικών δικών για υποθέσεις των οποίων οι αποφάσεις αναιρέθηκαν και παραπέμπονται προς νέα εκδίκαση

Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται τις επόμενες ώρες για τους όρους λειτουργίας των δικαστηρίων και εισαγγελιών της χώρας από την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, διατηρείται ο μέγιστος αριθμός των 15 ατόμων ανά δικαστική αίθουσα, προβλέπεται η τήρηση ελάχιστης απόστασης 1,5 μέτρου, καθώς και η δυνατότητα του αρμοδίου οργάνου διοίκησης του κάθε δικαστηρίου να ρυθμίζει τα ζητήματα που ανάγονται στη λειτουργία του.

Για τη λειτουργία των ποινικών δικαστηρίων, από 11/1/2021 θα εκδικάζονται:

1) τα κακουργήματα με προσωρινά κρατούμενους για τους οποίους συμπληρώνεται το ανώτατο όριο κράτησης,

2) κακουργήματα που παραγράφονται μέχρι και τις 31.12.2023,

3) τα πλημμελήματα που παραγράφονται μέχρι και τις 31.12.2022 και

4) οι αιτήσεις αναστολής, αναβολής ή διακοπής εκτέλεσης.

Επιπρόσθετα, προβλέπεται η διεξαγωγή των ποινικών δικών για υποθέσεις των οποίων οι αποφάσεις αναιρέθηκαν και παραπέμπονται προς νέα εκδίκαση. Αναφορικά με την λειτουργία των πολιτικών δικαστηρίων από τη γενική αναστολή θα προβλέπεται η εξαίρεση των υποθέσεων εκουσίας δικαιοδοσίας πρώτου και δεύτερου βαθμού στις οποίες δεν θα εξετάζονται μάρτυρες, καθώς επίσης οι υποθέσεις που αφορούν ειδικούς νόμους και εκδικάζονται με τη διαδικασία της εκουσίας δικαιοδοσίας. Τέλος, θα επιτρέπεται η εκδίκαση των υποθέσεων ασφαλιστικών μέτρων στις οποίες δεν θα εξετάζονται μάρτυρες.

protothema.gr

foto protothema.gr
Διαβάστηκε 277 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.