Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  4:54 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2021 15:49

Ανοίγουν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Μετά από λουκέτο  δύο μηνών  λόγω κορωνοϊου, την Τρίτη 12 Ιανουαρίου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας  θα επαναλειτουργήσουν, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναγγελίες της κυβέρνησης για το άνοιγμα των συγκεκριμένων δομών και προσαρμοσμένοι στις έκτακτες ανάγκες που οι σημερινές συνθήκες απαιτούν.

Το Σαββατοκύριακο και την  Δευτέρα 11  Ιανουαρίου θα γίνουν για άλλη μια φορά  οι απαραίτητες καθαριότητας και απολυμάνσεις των κτηρίων των βρεφονηπιακών σταθμών.

Την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου οι  βρεφονηπιοκόμοι σε όλους τους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς θα ειδοποιήσουν τους γονείς για την προσέλευση των παιδιών την Τρίτη 12 Ιανουαρίου ( που θα είναι και η πρώτη ημέρα λειτουργίας των σταθμών )

Για την ασφάλεια των παιδιών αλλά και του προσωπικού των βρεφονηπιακών σταθμών από σήμερα ξεκίνησαν να γίνονται προληπτικά COVID-19 τεστ, σε όλο το προσωπικό και στους υπαλλήλους του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας. 

Η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών σε καθημερινή βάση για όλα τα παιδιά θα γίνει με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων και των οδηγιών.

Οι γενικές οδηγίες για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

  1. Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική.
  2. Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.
  3. Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.
  4. Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

Για να διασφαλίσουμε την ασφαλή επαναλειτουργία των παιδικών, βρεφικών και βρεφονηπιακών σταθμών, πρέπει επιπλέον να τηρηθούν απαραίτητα τα κάτωθι μέτρα:

Α) Όλα τα παιδιά και τα μέλη του προσωπικού που εμφανίζουν πυρετό ή/και άλλα συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19, καλό θα είναι να μην  προσέρχονται στον παιδικό ή τον βρεφονηπιακό σταθμό με παραμονή κατ’ οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων ή την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού ή πυρετό.

Στις περιπτώσεις αυτές συστήνεται η επικοινωνία από την οικογένεια με ιατρό και εξατομικευμένη αξιολόγηση σχετικά με την ένδειξη εργαστηριακού ελέγχου για την ανίχνευση του ιού.

Β) Σύσταση προς τους γονείς/κηδεμόνες για θερμομέτρηση και έλεγχο για ενδεχόμενη εμφάνιση συμπτωμάτων των παιδιών, πριν την αναχώρηση τους από το σπίτι. Θερμομέτρηση θα γίνεται και κατά την είσοδο των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς

Γ) Το προσωπικό που υποδέχεται τα παιδιά, πριν την είσοδό τους στο χώρο θα υποβάλλει ερωτήσεις για να επιβεβαιώσει την απουσία πυρετού ή/και άλλων συμπτωμάτων και εκτιμά αδρά την υγεία των προσερχόμενων παιδιών, και σε περίπτωση υποψίας προβλήματος συζητά το θέμα με γονέα/κηδεμόνα

Δ) Γονείς/κηδεμόνες με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού ή/και πυρετό δεν θα επιτρέπεται να συνοδεύουν τα παιδιά και σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί λοίμωξη τους από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2, πρέπει να ενημερώνουν αμέσως τον υπεύθυνο του παιδικού σταθμού και να ακολουθούν τις οδηγίες για κατ’ οίκον απομόνωση όλων των μελών της οικογένειάς τους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών.

Ε) Είσοδος στο χώρο των παιδικών σταθμών θα γίνεται μόνο των παιδιών και του απαραίτητου προσωπικού. Τα παιδιά θα παραλαμβάνονται από συγκεκριμένο μέλος του προσωπικού πριν την είσοδο στο χώρο του παιδικού ή βρεφονηπιακού σταθμού , θα κάνουν μια ήπια απολύμανση με ειδικά απολυμαντικά για παιδιά  και θα οδηγούνται στην αίθουσα.

Όλοι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί έχουν επανδρωθεί κατάλληλα με μάσκες , αντισηπτικά , υπέρυθρα θερμόμετρα και ότι άλλο χρειάζεται για την προφύλαξη εργαζόμενων και νηπίων .

Διαβάστηκε 239 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.