Πέμπτη, 18η Απριλίου 2024  10:34 πμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021 23:47

«Χαμόγελο του Παιδιού» στα Καλύβια Αγρινίου : 44 παιδιά από το 2012 μέχρι και σήμερα!

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για ένταξη ακόμη δύο παιδιών το επόμενο χρονικό διάστημα στο Σπίτι των Καλυβίων, ενώ το 2020 συμμετείχαν στο σπίτι 15 παιδιά.

«Τρέχει» φέτος μετά από τουλάχιστον μια δεκαετία λαχειοφόρος με σκοπό την στήριξη των Σπιτιών

Η στέγη ημερήσιας φροντίδας του «Χαμόγελου του Παιδιού» στα Καλύβια Αγρινίου, αποτελεί δομή ανοιχτής φροντίδας για παιδιά, των οποίων οι οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργικότητά τους, που μπορεί να οφείλονται, είτε σε κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, είτε σε προβλήματα υγείας των γονέων με συνέπεια να αδυνατούν να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες των παιδιών τους για την ψυχοσωματική τους υγεία και την ψυχοκινητική τους εξέλιξη.

Σκοπός της ημερήσιας φροντίδας του «Χαμόγελου» στα Καλύβια Αγρινίου, είναι η ενίσχυση της λειτουργικότητας της οικογένειας ολιστικά, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις είναι η ενίσχυση της οικογένειας, ώστε να αποφευχθεί η απομάκρυνση των παιδιών από το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Η Κοινωνική Λειτουργός του «Χαμόγελου του Παιδιού» στα Καλύβια Αγρινίου, Νεκταρία Φελέκη

Η Κοινωνική Λειτουργός του «Χαμόγελου του Παιδιού» στα Καλύβια Αγρινίου Νεκταρία Φελέκη μιλώντας στη «Σ» τόνισε: «Στο σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών Αγρινίου, που στεγάζεται στα Καλύβια, συμμετέχουν 14 παιδιά, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ένταξης 2 ακόμη νέων παιδιών για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Το 2020 στο σπίτι συμμετείχαν στο σύνολο 15 παιδιά. Σκοπός μας είναι η ολιστική υποστήριξη των παιδιών κατά τη διάρκεια της ημέρας και η ταυτόχρονη υποστήριξη και ενδυνάμωση της οικογένειας τους. Καλύπτουμε όλες τις ανάγκες των παιδιών, όπως ακριβώς κάνει κάθε οικογένεια. Είμαστε ένα σπίτι γεμάτο ζωή! Όλα μας τα παιδιά είναι από την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, δεδομένου ότι πρέπει να υπολογίσουμε και το χρόνο μεταφοράς τους από και προς τα Καλύβια.

Στα Σπίτια Ημερήσιας Φροντίδας, όπως αυτό του Αγρινίου, συνεργαζόμαστε με οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες οικονομικές, κοινωνικές ή σοβαρά προβλήματα υγείας των γονιών, έπειτα από δικό τους αίτημα. Υπάρχουν και περιπτώσεις, όπου ο Εισαγγελέας ή η Πρόνοια παρεμβαίνουν και προτείνουν τη συνεργασία οικογενειών με το Σπίτι μας. Έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν παιδιά ηλικίας από 4 ετών έως και 12 ετών, ενώ παραμένουν μαζί μας μέχρι και την εφηβεία».

Οι ανάγκες του Σπιτιού δεν σταματούν ποτέ! Το «Χαμόγελο του Παιδιού» στα Καλύβια λειτουργεί ως μια πολύτεκνη οικογένεια που καθημερινά παλεύει να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών της και να αντιμετωπίσει τις όποιες δυσκολίες.

Στο πλαίσιο μάλιστα των εορτών, όπως αναφέρει η κ. Φελέκη: «με μεγάλη συγκίνηση και παρά τα δυσχερή δεδομένα της εποχής, η προσφορά του κόσμου ήταν μεγάλη! Μας στήριξαν σχολεία, σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, πολιτιστικοί σύλλογοι και πολίτες μεμονωμένα. Για άλλη μια φορά δικαιώθηκε η πεποίθησή μας ότι οι άνθρωποι στις δύσκολες στιγμές δεν ξεχνούν τα παιδιά», ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη λαχειοφόρος!

Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά μετά από τουλάχιστον μια δεκαετία οι άνθρωποι του «Χαμόγελου του Παιδιού» προετοίμασαν και ήδη από καιρό είναι σε εξέλιξη μια μεγάλη λαχειοφόρο, η οποία «τρέχει» σε πανελλαδικό επίπεδο! Σκοπός της λαχειοφόρου είναι η ενίσχυση των Σπιτιών που διαθέτει το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλη την Ελλάδα.

Μπορείτε να προμηθευτείτε λαχνούς από το Σπίτι του «Χαμόγελου» στα Καλύβια ή διαδικτυακά στο www.25smiles.gr. Το κόστος είναι 2 ευρώ ο κάθε λαχνός και κληρώνονται πολλά δώρα με μεγαλύτερο ένα αυτοκίνητο μάρκας Toyota – Aygo! Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 14/03/2021. Το τηλέφωνο επικοινωνίας με το σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στα Καλύβια είναι 2641 0 95473,ενώ το e-mail είναι Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Οι άνθρωποι του «Χαμόγελου του Παιδιού» είναι πάντα ανοιχτοί στη προσφορά και στήριξη του κόσμου μιας και… χωρίς αυτόν δεν γίνεται, συνεπώς, μέσα από το υστέρημα των Ελλήνων και τη διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης που τους διακατέχει, το «Χαμόγελο του Παιδιού» στα Καλύβια Αγρινίου ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2012. Από τότε έως σήμερα έχει φιλοξενήσει συνολικά 44 παιδιά! Πολλά από τα παιδιά έχουν γίνει πια ενήλικες για τους οποίους οι άνθρωποι της δομής είναι υπερήφανοι! «Αυτά τα παιδιά είναι μέρος της ζωής μας και εμείς της δικής τους, με όλες τις χαρές και τις λύπες» τονίζει η κ. Φελέκη δίνοντας μέσα σε μια φράση την ουσία του αισθήματος της αλληλεγγύης και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους από το 2012 μέχρι και σήμερα.

Κωνσταντίνος Χονδρός-Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 262 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.