Πέμπτη, 25η Απριλίου 2024  6:11 πμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021 18:53

«Επιχείρηση Ελευθερία»: Γεγονός οι πρώτοι εμβολιασμοί στο Αγρίνιο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
  • Συνολικά 200 εμβόλια παραδόθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής στο Νοσοκομείο Αγρινίου
  • Ποιος είναι ο σχεδιασμός για τους εμβολιασμούς και τι δηλώνει ο Πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών που εμβολιάστηκε πρώτος

Το μεσημέρι της Κυριακής έφτασαν τα πρώτα 200 εμβόλια στο Νοσοκομείο του Αγρινίου! Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει για το Νοσοκομείο Αγρινίου οι εμβολιασμοί ήδη ξεκίνησαν από τη Δευτέρα και πραγματοποιήθηκαν σε γιατρούς. Οι πρώτοι που εμβολιάστηκαν στο Αγρίνιο ήταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου και ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γατρών.

Η πρόβλεψη είναι να εμβολιάζονται το ελάχιστο 50 άτομα την ημέρα με χρονικό κενό μεταξύ τους, ώστε να τηρούνται με ευλάβεια όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ο πρώτος που έκανε το εμβόλιο στο Νοσοκομείο Αγρινίου ο Πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών Κωνσταντίνος Μπακόπουλος μιλώντας στη «Σ» ανέφερε: «τα εμβόλια που ήρθαν στο Αγρίνιο είναι της Pfizer. Η διανομή ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής. Αρχικά ένας αριθμός εμβολίων παραδόθηκε στα Ιωάννινα, έπειτα στην Άρτα και στο τέλος, περίπου στη 13:00 το μεσημέρι, παραδόθηκαν 200 εμβόλια στο Αγρίνιο. Ο σχεδιασμός στο Νοσοκομείο Αγρινίου ήταν και είναι να πραγματοποιηθούν τα εμβόλια σε τρία γκρουπ. Ο εμβολιασμός του πρώτου ξεκίνησε και αφορά το ιατρικό προσωπικό, χημικούς, βιοχημικούς, το δεύτερο γκρουπ θα είναι αφορά τον εμβολιασμό των νοσηλευτών και στο τέλος θα εμβολιαστεί το διοικητικό προσωπικό. Εγώ έκανα το εμβόλιο και πήγαν όλα καλά. Για τον καθένα, που κάνει το εμβόλιο αμέσως προγραμματίζεται πότε θα κάνει το επαναληπτικό, την δεύτερη δόση. Φαίνεται όμως, προς στιγμήν τουλάχιστον, πως δεν υπάρχει επάρκεια εμβολίων σε όλη την Ελλάδα, αλλά και παντού σε όλο τον κόσμο. Ίσως το ζήτημα ομαλοποιηθεί στο μέλλον και όλα κυλήσουν ομαλά».

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου (ΣΕΝΑ) Βασίλης Καραγιώργος τόνισε: «το εμβόλιο πιστεύουμε πως είναι το μοναδικό που μπορεί να αναχαιτίσει την πανδημία. Προτείνουμε σε όλους του πολίτες να το κάνουν, όπως θα το κάνουμε και εμείς. Ως Σωματείο Εργαζομένων έχουμε μια μικρή ένσταση σχετικά με την σειρά των εμβολιασμών. Θα προτιμούσαμε να εμβολιαστούν πρώτα όλοι όσοι είναι στην πρώτη γραμμή, δηλαδή στην κλινική covid, στη ΜΕΘ και στα ΤΕΠ, ανεξαρτήτου ειδικότητας, και στη συνέχεια όλοι οι υπόλοιποι. Ωστόσο, δεν τίθεται θέμα, διότι ο χρόνος που θα εμβολιαστούν όλοι είναι μικρός. Επί της ουσίας μέχρι στις 20 Ιανουαρίου θα πρέπει να έχει εμβολιαστεί όλο το προσωπικό του νοσοκομείου. Απλά αυτό θα προτιμούσαμε. Ο σχεδιασμός για τον εμβολιασμό έγινε από την επιτροπή εμβολιασμού και η εντολή που υπάρχει από την 6η ΥΠΕ είναι πως ο ελάχιστος αριθμός εμβολίων που πρέπει να γίνονται την ημέρα είναι 50, κάτι που σημαίνει πως όλη η διαδικασία θα τελειώσει σύντομα».

Κων/νος Χονδρός Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 248 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.