Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  1:46 μμ
 
wm small
Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021 18:47

“Πέρασαν” τα έργα για το Πανεπιστήμιο στο Μεσολόγγι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Την υποβολή πρότασης για ένταξη τριών νέων έργων του Πανεπιστημίου Πατρών με προϋπολογισμό περίπου 2,8 εκ. ευρώ ενέκρινε ομόφωνα η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αποδεικνύοντας την έμπρακτη διάθεσή της να στηρίξει το εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Μεταξύ αυτών το μεγαλύτερο έργο αφορά στη συντήρηση και αποκατάσταση των βλαβών στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στο Μεσολόγγι, συμπεριλαμβανομένων και των φοιτητικών εστιών, προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ. Θα γίνουν οικοδομικές εργασίες, μονώσεις, συντηρήσεις και μικροαναμόρφωση χώρων των κτιρίων για την καλύτερη και ασφαλέστερη λειτουργία τους. Επίσης, θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και επισκευής οδών και πεζοδρομίων εντός του χώρου του πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου. Τεχνικές εργασίες θα γίνουν και για την ασφαλή λειτουργία των υδραυλικών, αποχετευτικών, ηλεκτρικών και λοιπών εγκαταστάσεων, ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διδασκαλίας και παρακολούθησης των μαθημάτων από τους φοιτητές και να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε όλους τους ακαδημαϊκούς χώρους.

Όσον αφορά τα άλλα δύο έργα, αυτά αφορούν την προμήθεια εξοπλισμού αμφιθεάτρων και αιθουσών για τα νέα κτίρια των τμημάτων Οικονομικών Επιστημών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής (προϋπολογισμού 700 χιλ. ευρώ) και τη συμπληρωματική περίφραξη και επισκευές της υφιστάμενης εξωτερικής περίφραξης του Πανεπιστημίου Πατρών (590 χιλ. ευρώ).

agrinioculture.gr

Διαβάστηκε 216 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.