Τρίτη, 23η Απριλίου 2024  7:46 μμ
 
wm small
Κυριακή, 03 Ιανουαρίου 2021 19:32

Βολές της δημοτικής αρχής Ξηρομέρου στο…παρελθόν: Η φύση «εκδικείται» τους πρόχειρους και εγκληματικούς σχεδιασμούς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Βολές της δημοτικής αρχής Ξηρομέρου στο…παρελθόν μετά τις καταστροφές από την κακοκαιρία: Η φύση «εκδικείται» τους πρόχειρους και εγκληματικούς σχεδιασμούς, λέει ο δήμαρχος Γιάννης Τριανταφυλλάκης. 

Σήμερα , Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, τα ξημερώματα ο Δήμος Ξηρομέρου χτυπήθηκε από έντονη νεροποντή.

Στον Αστακό μεγάλο πρόβλημα παρουσιάστηκε στις κτιριακές εγκαταστάσεις του βιολογικού.

Το γεγονός αυτό έδωσε την αφορμή στη δημοτική αρχή με ανακοίνωση της να επικρίνει τη χωροθέτηση ενώ το ζήτημα θίγει και ο δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης με ανάρτηση στα social media.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο δήμος Ξηρομέρου αναφέρει τα εξής:

«‘Εχει αποδεχτεί πολλές φορές από την πραγματικότητα και όχι επειδή το λέμε εμείς, ότι η χωροθέτηση ήταν εντελώς λαθεμένη και άστοχη, με αποτέλεσμα οι συνεχείς ζημιές στο συγκεκριμένο σημείο κάθε φορά που έχουμε μία μεγάλη νεροποντή και γι αυτό υπάρχουν πολιτικές ευθύνες.

Η χωροθέτηση ήταν τέτοια, κυριολεκτικά μέσα στο ρέμα, που σήμερα για να προστατευτεί ο βιολογικός του Αστακού, απαιτείται η κατασκευή στο σημείο ενός μεγάλου και κοστοβόρου αντιπλημμυρικού έργου.
Αποδεικνύεται λοιπόν στην πράξη, ότι οι χωροθετήσεις είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση, που θα πρέπει να γίνεται από αυτούς που έχουν την σχετική ειδική γνώση, με επιστημονικά και μόνο κριτήρια και όχι πρόχειρα και επιπόλαια με πρωτοβουλίες αιρετών.

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα υπάρχει και με την λάθος χωροθέτηση των σφαγείων Αστακού, όπου βρίσκονται και αυτά χωροθετημένα μέσα στο ρέμα.
Λάθη και επιπόλαιες επιλογές που δεν γίνεται να μην τις βρεις μπροστά σου στο μέλλον».

H ανάρτηση του δημάρχου Ξηρομέρου:

giannistriantafillakis 3 1 2021

agrinionews.gr

 

Διαβάστηκε 314 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Τελευταία άρθρα