Παρασκευή, 29η Μαρτίου 2024  11:35 πμ
 
wm small
Σάββατο, 02 Ιανουαρίου 2021 20:57

Με επίσκεψη σε τοπικές Κοινότητες του Δήμου ξεκίνησε το 2021 για τον Κώστα Λύρο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

«Επιλέγουμε το δρόμο της αντικειμενικής προσέγγισης αναγκών και της σύνθεσης. Ας αφήσουμε πίσω μας νοοτροπίες Προέδρων που βλέπουν σε όλο το Δήμο μόνο το χωριό τους», τόνισε από την Κατοχή ο Δήμαρχος 

«Η Δημοτική αρχή οφείλει να νοιάζεται για όλες τις Τοπικές Κοινότητες με μόνο κριτήριο την σοβαρότητα των αναγκών σε συνδυασμό με την περιορισμένη επάρκεια των μέσων που διαθέτει»

Από την «Περιφέρεια» του Δήμου επέλεξε να ξεκινήσει τη νέα χρονιά ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.

Επισκεπτόμενος κατά σειρά το Χρυσοβέργι, τη Σταμνά, τον Άγιο Ηλία, την Πεντάλοφο, το Λεσίνι και την Κατοχή, ο Δήμαρχος θέλησε για ακόμη μια φορά να βρεθεί κοντά στους κατοίκους να ανταλλάξουν ευχές και να ακούσει τα προβλήματα που τους απασχολούν. Συνάμα όμως να τους μεταφέρει και το όραμα της δημοτικής αρχής, να τους ενημερώσει για τα θέματα που έχουν επιλυθεί μέχρι τώρα, αλλά και τις παρεμβάσεις που προγραμματίζονται.

Τα έργα της οδοποιίας, αγροτικής ή εσωτερικής, η καθαριότητα και ο φωτισμός κυριάρχησαν στις συζητήσεις με τον Κώστα Λύρο να προαναγγέλλει την διεκδίκηση μεγάλου έργου αγροτικής οδοποιίας και την κινητοποίηση της τεχνικής υπηρεσίας, παρά τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, για την εκπόνηση και νέων μελετών σε ότι αφορά την οδοποιία. Με την καθαριότητα να είναι σε ένα πολύ καλό επίπεδο, κατά κοινή ομολογία, επόμενος στόχος είναι η βελτίωση του φωτισμού για το οποίο επίσης γίνονται ενέργειες. Άλλωστε σε λίγες ημέρες ξεκινούν σοβαρές παρεμβάσεις φωτισμού στο Μεσολόγγι, στο Αιτωλικό, στο Νεοχώρι και στην Κατοχή. 

Στην Τοπική Κοινότητα της Κατοχής, η οποία μέχρι στιγμής έχει τύχει μεγάλης προσοχής εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ως ο Δήμαρχος προεκλογικά και προσωπικά είχε δεσμευθεί, ξεκινάει άμεσα και έργο εσωτερικής οδοποιίας ύψους 180.000 € ενώ θα γίνουν και νέες προσπάθειες για να βελτιωθεί περαιτέρω ο δρόμος προς το Διόνι σε συνέχεια της περσινής παρέμβασης.

Παρεμβάσεις συζητήθηκαν και για το Χρυσοβέργι, τη Σταμνά, τον Αγιο Ηλία, το Λεσίνι και την Πεντάλοφο. 

Οι ανάγκες είναι μεγάλες, αλλά, όπως τόνισε ο δήμαρχος, πρέπει να γίνεται ιεράρχηση καθώς οι οικονομικές δυνατότητες του Δήμου είναι συγκεκριμένες. «Λέμε ναι σε παρεμβάσεις που είναι επείγουσες και οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν πάρει εντολές να προχωρούν σε καταγραφές και μελέτες. Είμαστε σε συχνή επικοινωνία και όλοι οι Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων γνωρίζουν ότι αγρυπνούμε καθημερινά για να λύνονται προβλήματα. Και αυτό κάνουμε! Η διεκδίκηση είναι θεμιτή, ωστόσο εδώ πρέπει να επισημάνω αρνητικά τις συμπεριφορές εκείνες εκ μέρους των Τοπικών Κοινοτήτων, που σε έναν μεγάλο Δήμο 35.000 κατοίκων και με γνωστές τις παθογένειες που κληρονομήσαμε, επιμένουν να βλέπουν μόνο το χωριό τους και να διαμαρτύρονται κατά σύστημα και συνήθεια παραβλέποντας και αποσιωπώντας τεχνηέντως όσα σοβαρά βήματα έχουν γίνει. Στο όνομα της ισότητας, της ιεράρχησης των αναγκών και της δικαιοσύνης δεν θα το επιτρέψουμε αυτό!» δήλωσε με νόημα ο Κώστας Λύρος μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας η οποία θα συνεχιστεί και στις άλλες Κοινότητες του Δήμου τις επόμενες μέρες.

Διαβάστηκε 243 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Ιανουαρίου 2021 21:01
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.