Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  11:54 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 01 Ιανουαρίου 2021 22:24

Φορολογικές υποχρεώσεις: Παράταση για τέλη κυκλοφορίας, κληνομιές, ηλεκτρονικά βιβλία – Τι ισχύει για δηλώσεις Covid και πόθεν έσχες

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το 2021 ήρθε και μαζί ξεκίνησαν οι υπολογισμοί των φορολογικών μας υποχρεώσεων. Τα καλά νέα είναι ότι αρκετές από αυτές παίρνουν παράταση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Αναλυτικά τι ισχύει.

Αναλυτικά, τι περιμένει μας περιμένει πρώτους μήνες του νέου έτους:

Τέλη κυκλοφορίας: Η προθεσμία για την πληρωμή τους και την ψηφιακή «κατάθεση» πινακίδων λήγει στις 26 Φεβρουαρίου 2021. Ευνοούνται όσοι θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες του ΙΧ, καθώς για δύο μήνες θα μπορούν να χρησιμοποιούν το
αυτοκίνητό τους χωρίς να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας.

Κληρονομιές, δωρεές, γονικές παροχές: Δηλώσεις που έληγαν εντός του μηνός Νοεμβρίου 2020 ή λήγουν εντός του μηνός Δεκεμβρίου 2020 παρατείνονται έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021.
Η παράταση αυτή ισχύει και για γονικές παροχές χρηματικών ποσών για κάλυψη τεκμηρίων.

 Ηλεκτρονικά βιβλία: Παράταση για επιχειρήσεις έως 1 Απριλίου 2021

Δηλώσεις κορονοϊού: Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να διορθώσουν μέχρι 29 Ιανουαρίου 2021 λάθη και παραλείψεις των δηλώσεων για τα «κουρεμένα» κατά 40% ενοίκια των μηνών Μαρτίου – Αυγούστου.
Μέχρι την ίδια ημερομηνία θα πρέπει να δηλωθεί η μείωση του ενοικίου Νοεμβρίου.

Δηλώσεις Πόθεν Εσχες: Πρέπει να γίνουν έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Πληροφορίες από Open

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 291 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Ιανουαρίου 2021 18:43
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.