Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020 20:19

Αποχώρησαν 50 μετανάστες από το Μεσολόγγι

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το
  • Χωρίς καμία ενημέρωση οι φορείς του Μεσολογγίου
  • Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για να κλείσει το ξενοδοχείο – δομή φιλοξενίας ;

Αναστάτωση προκλήθηκε στο Μεσολόγγι προχθές με την πληροφορία ότι μετέβησαν σε ξενοδοχείο της πόλης, που φιλοξενεί μετανάστες επιπλέον άτομα, από άλλες δομές μεταναστών ανά την επικράτεια. Και αυτό γιατί το προηγούμενο διάστημα είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο μετανάστες και πρόσφυγες που αίτηση ασύλου, που είχαν υποβάλλει, όταν αυτή γίνονταν δεκτή να αποχωρούν από το ξενοδοχείο του Μεσολογγίου και να αντικαθίστανται από άλλους που η αίτησή τους είναι σε εκκρεμότητα.

Όμως αυτή τη φορά αναχώρησαν από το Μεσολόγγι για τις νέες δομές που έχουν κατασκευαστεί 50 άτομα, μερίδα εκ των οποίων ήταν αυτοί που αναχώρησαν προχθές. Οι γνώστες του θέματος στο Μεσολόγγι κάνουν λόγο για σταδιακή αποχώρηση των μεταναστών στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής που εξ’ αρχής είχε δηλώσει πως η διαμονή μεταναστών σε ξενοδοχεία θα είναι προσωρινή! Ωστόσο, ουδείς γνωρίζει πότε θα αναχωρήσει και ο τελευταίος μετανάστης από το Μεσολόγγι και το ξενοδοχείο θα αδειάσει, καθώς σε κανένα επίσημο φορέα της περιοχής δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, επίσημη ή έστω άτυπη για το ζήτημα των μεταναστών.

Τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε το κλείσιμο των ξενοδοχείων – δομών. «32 δομές αρκούν. Θα καταργήσουμε όλα τα ξενοδοχεία έως τις 31 Δεκεμβρίου, επειδή οι ροές είναι πολύ μειωμένες το 2020 και οι υπηρεσίες ασύλου δουλεύουν με διπλάσια ταχύτητα»,  είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.

Μέσα στο Καλοκαίρι έκλεισαν στην Ελλάδα και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα συνολικά οκτώ ξενοδοχεία – δομές φιλοξενίας αιτούντων άσυλο, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του υπουργείου Μετανάστευσης να σταματήσει ως το τέλος του έτους τη λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων στην ηπειρωτική Ελλάδα ως δομών, ενώ η αρχή του «λουκέτου» στα ξενοδοχεία – δομές φιλοξενίας φέρεται να έγινε από την περιοχή της Αργολίδας, λίγο πριν την καλοκαιρινή περίοδο!

Πάντως στο Μεσολόγγι δεν είναι λίγοι αυτοί που παρατηρούν ότι παρά τις αποχωρήσεις μεταναστών από το ξενοδοχείο της πόλης, ο πληθυσμός τους στην αυξάνεται έστω με αργούς ρυθμούς καθώς κάποιοι φαίνεται ότι μέσω άλλου προγράμματος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης ή των ΜΚΟ βρήκαν κατοικία στο Μεσολόγγι. Το αξιοσημείωτο πάντως είναι πως από καμία αρμόδια αρχή δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό όσων διαμένουν στο Μεσολόγγι.

Κων/νος Χονδρός Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 581 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.