Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 18:35

ΕΟΦ: Προχωρά σε ανάκληση αντιφλεγμονώδους φαρμάκου

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Στόχος ο επανέλεγχος, καθώς εντοπίστηκε συσκευασία με λιγότερα δισκία

Την ανάκληση της παρτίδας 120 του φαρμακευτικού προϊόντος VOLONTEN TABS 100MG/TAB, προκειμένου η εταιρεία να προβεί σε επανέλεγχο της συσκευασίας λόγω εύρεσης blister με λιγότερα δισκία ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΟΦ, «η παρούσα απόφαση ενισχύει την εθελοντική ανάκληση στην οποία προβαίνει ο Κάτοχος της Άδειας Κυκλοφορίας (ΚΑΚ) του προϊόντος. Ο ΚΑΚ του προϊόντος καλείται να υλοποιήσει την ανάκληση, να επικοινωνήσει άμεσα με τους πελάτες του, προκειμένου να το αποσύρουν από την αγορά, ενημερώνοντας σχετικά τον ΕΟΦ σε εύλογο χρονικό διάστημα. Τα παραστατικά της ανάκλησης πρέπει να τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και να τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν».

Το συγκεκριμένο φάρμακο χρησιμοποιείται κυρίως για αρθροπάθειες, μυοσκελετικείς παθήσεις και ρευματισμούς.

protothema.gr

Διαβάστηκε 552 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.