Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 18:35

Oι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Νοσοκομείο Αγρινίου και τις δομές υγείας

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Τη Δευτέρα 30 Νοέμβρη συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου. Στη τηλεδιάσκεψη συζητήθηκε εκτός των άλλων το πρόβλημα των ελλείψεων που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Αγρινίου και τις δομές υγείας για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μετά το τέλος της συζήτησης η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε «να μην μείνουμε σε περιγραφές, ευχές και διατύπωση καλών προθέσεων αλλά να καταλήξουμε σε απόφαση όπου θα αναφερόταν το διεκδικητικό πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο θα απαιτούσε την υλοποίηση του».

Πρότεινε η Λαϊκή Συσπείρωση η απόφαση να περιέχει τουλάχιστον πέντε (5) άξονες διεκδίκησης που θα είναι:
• Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Αγρινίου με προσωπικό και μέσα
• Στελέχωση όλων των αγροτικών ιατρείων του Δήμου μας τα οποία έχουν αποψιλωθεί και που σήμερα λειτουργούν σαν συνταγογραφεία, καθώς και όλων των δομών πρωτοβάθμιας υγείας, ούτως ώστε να υπάρξει μείωση και των περιστατικών που φτάνουν στο νοσοκομείο
• Δωρεάν τεστ κορωνοϊού για όλο το λαό και όχι διατίμηση αυτών
• Μαζικά και συχνά τεστ στο γενικό πληθυσμό και ιδίως σε μαζικούς χώρους εργασίας
• Επίταξη έστω και τώρα όλων των δομών υγείας που θα τεθούν στο κεντρικό σχεδιασμό αντιμετώπισης της πανδημίας

Τα ανωτέρω αναφέρονται σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης που συνεχίζει ως εξής:

Οι προτάσεις μας αυτές δεν έγιναν δεκτές στο σύνολό τους με την αιτιολογία ότι το διεκδικητικό πλαίσιο πρέπει να πατά στην πραγματικότητα.
Και πραγματικότητα δεν είναι ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη κατάσταση (βρισκόμαστε σε πόλεμο κατά τη ρήση των κυβερνόντων) με επικίνδυνα μεγάλο ιϊκό φορτίο, οι δομές υγείας στέκονται όρθιες -όσο στέκονται- χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού και αναστέλλοντας παροχές υπηρεσιών σε ασθενείς, τα τεστ που γίνονται υπολείπονται κατά πολύ των απαραίτητων, η πλειοψηφία του λαού να αναγκάζεται να πληρώσει αδρά για να κάνει το τεστ και ο ιδιωτικός τομέας της υγείας να κερδοσκοπεί ασύστολα γιατί ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.
Καμιά διάθεση από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου να διεκδικήσουμε ό,τι είναι απαραίτητο σήμερα για να μην είναι ολέθριο το αύριο. Αποσιώπηση ευθυνών για την κατάσταση των δομών στον τομέα της υγείας, που έχουν αναφορά στο σήμερα και το χθες. Παραινέσεις στο λαό να τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας σαν προσφορά στη θεωρία της ατομικής ευθύνης για τον κορωνοϊό και απόκρυψη της κρατικής ευθύνης.
Στην ίδια συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου συζητήθηκε ο καθορισμός τελών καθαριότητας και φωτισμού, δημοτικού φόρου και ΤΑΠ. Η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζοντας τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν τα λαϊκά στρώματα του Δήμου μας κατέθεσε μια σειρά προτάσεων για εκπτώσεις ή απαλλαγές σε τμήματα συνδημοτών μας που έχουν ανάγκη από αυτές, σαν ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης αφού αντιμετωπίζουν οξυμμένα προβλήματα.
Προτάσεις όπως
– Να απαλλάσσονται τελών όσοι έχουν αναπηρία 80% και άνω
– Να έχουν έκπτωση τελών κατά 50% όσοι :
• Έχουν αναπηρία 67% και άνω
• Είναι άνεργοι και εργαζόμενοι που έχουν μπει σε αναστολή εργασίας
• Είναι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που έχουν μπει σε αναστολή λειτουργίας
• Είναι δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης και δικαιούχοι του κοιν. παντοπωλείου
Για τις προτάσεις μας αυτές κατηγορηθήκαμε για λαϊκισμό και φυσικά έτυχαν της απόρριψης με προφάσεις για την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών και την στενότητα των οικονομικών του Δήμου.
Γίνεται φανερός ο ρόλος της Τοπικής Διοίκησης σαν κομμάτι του κράτους , υποστηρικτή και συνεχιστή της αντιλαϊκής πολιτικής , ρόλο τον οποίο η Δημοτική Αρχή του Αγρινίου έχει εμπεδώσει άριστα.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΛΑΣ
Παπανικολάου Τίμος
Καρναβιάς Γιάννης

Διαβάστηκε 481 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.