Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 18:32

Έκτακτο εφάπαξ επίδομα στους εργαζομένους στις ΜΕΘ – Θα φτάσει έως και τα 700 ευρώ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες – Ποια σενάρια εξετάζονται

Στο τραπέζι του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, βρίσκεται το σχέδιο για έκτακτη οικονομική ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η κυβέρνηση μελετά βήμα-βήμα την διαδικασία προκειμένου να δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παρόμοια με αυτή που δόθηκε το περασμένο Πάσχα. Το κυβερνητικό επιτελείο αναμένεται καταλήξει σε μία λύση εφάπαξ βοηθήματος το οποίο θα δοθεί κατά προτεραιότητα στο προσωπικό που εργάζεται στις ΜΕΘ.

Γρίφος, όμως παραμένει το ύψος του ποσού αυτού, αφού στο οικονομικό επιτελείο επεξεργάζονται δύο διαφορετικά σενάρια. Ένα από αυτά είναι η καταβολή ενός συγκεκριμένου ποσού το οποίο μπορεί να φτάσει έως και τα 700 ευρώ, κάτι που συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες, ενώ μία άλλη υπόθεση είναι να δοθεί στους δικαιούχους ένα ποσοστό του μισθού τους.

Σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες μέρες, αν όχι ώρες. Στο θέμα άλλωστε αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας την Τρίτη στον ΣΚΑΪ 100,3 FM, όπου και τόνισε πως «τις όποιες εξαγγελίες θα τις κάνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «φαίνεται πως υπάρχει η σχετική δυνατότητα για αυτούς που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή».

Πότε θα δοθεί το Δώρο Χριστουγέννων

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σχολίασε την αποζημίωση για την αναστολή εργασίας και ξεκαθάρισε ότι το επίδομα των 800 ευρώ ήταν η εξαίρεση του Νοεμβρίου και ο κανόνας είναι το επίδομα των 534 ευρώ. «Πάντα είναι σε αντιστοίχιση της οικονομίας, δεν μπορούμε να δώσουμε 800άρι και τον Δεκέμβρη» απάντησε σε ερώτηση που του τέθηκε για το αν υπάρχει περίπτωση, λόγω και των εορτών, το κονδύλι να αυξηθεί.

Για το δώρο Χριστουγέννων τόνισε ότι θα κατατεθεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστηκε 590 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.