Πέμπτη, 28η Μαρτίου 2024  3:42 μμ
 
wm small
Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 14:48

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Αιτωλοακαρνανίας ζητούν άμεσα μέτρα στήριξης απο τον Πρωθυπουργό

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Επιστολή προς Πρωθυπουργό και εμπλεκόμενους φορείς απέστειλαν οι Εμπορικοί Σύλλογοι Αιτωλοακαρνανίας ζητώντας άμεσα μέτρα στήριξης του κλάδου τους απο το κράτος. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Προς:

Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη                                                                                         
Κοινοποίηση.: 
Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα
Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη
Βουλευτές Αιτωλ/νίας 
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Δήμος Αγρινίου
Δήμος Μεσολογγίου
Δήμος Ναυπάκτου
Δήμος Αμφιλοχίας
Επιμελητήριο Αιτωλ/νίας                                                               
Πρόεδρο ΕΣΕΕ κ. Καρανίκα Γεώργιο
ΓΣΕΒΕΕ
Ομοσπονδίες Εμπορικών Συλλόγων
Ομοσπονδίες ΕΒΕ 
Εμπορικοί Σύλλογοι                                                                  
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης 

                                                                      

Κύριε Πρωθυπουργέ

Οι μικρές Εμπορικές επιχειρήσεις του  Εμπορίου δοκιμάζονται για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες έχοντας πλέον εξαντλήσει τις αντοχές τους. 

Σήμερα είναι φανερό ότι κυριαρχούν ανάμεσα στους συναδέλφους μας η αγωνία ,η αβεβαιότητα και ο φόβος για τον χρόνο που θα διαρκέσει το υποχρεωτικό κλείσιμο των καταστημάτων από την Πολιτεία. 

Για άλλη μια φορά ο εμπορικός κόσμος, μετά την δεκαετή κρίση και το υποχρεωτικό κλείσιμο της πολιτείας στο πρώτο κύμα της πανδημίας, βρίσκεται με την πλάτη στο τοίχο και ειδικά σε αυτό το δεύτερο LOCKDOWN, η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ οικονομικό μέτρο προς τις επιχειρήσεις ώστε να αποφύγει τον καταιγισμό λουκέτων που θα επιφέρει στην αγορά αυτή η κρίση.

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες και έκτακτες καταστάσεις που βιώνουν οι μικρές επιχειρήσεις ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ από την Πολιτεία να ληφθούν γενναία και ΑΜΕΣΑ μέτρα στήριξης για να μπορέσουν να συνεχίσουν να λειτουργούν και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας. 

  • Όπως και στο πρώτο υποχρεωτικό κλείσιμο της Άνοιξης να δοθεί αποζημίωση ειδικού σκοπού 800 ευρώ στους συναδέλφους πού έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους . Η Πολιτεία σωστά αποφάσισε να δώσει στους εργαζόμενους αποζημίωση 800 ευρώ ,αλλά πρέπει να τονίσουμε ότι για να υπάρχουν εργαζόμενοι πρέπει να λειτουργούν επιχειρήσεις.
  • Για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο οι Ασφαλιστικές υποχρεώσεις των συναδέλφων (ΕΦΚΑ) να πληρωθούν από την Πολιτεία.
  • Να επεκταθεί η έκπτωση του ενοικίου κατά 40% εκτός από τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο και για όσους μήνες διαρκέσει η πανδημία .
  • Να δοθεί ΑΜΕΣΑ για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων εφ άπαξ αποζημίωση με κατώτατο ποσό τις 2000 ΕΥΡΩ.
  • Αναστολή των επιταγών για 120 ημέρες  ή να γίνει η πληρωμή των επιταγών που έχουν δηλωθεί σε αναστολή από το υπουργείο οικονομικών και αποπληρωμή των εκδοτών προς το κράτος με την άτοκη δανειοδότηση των έξι μηνών καθώς να συμπεριληφθούν και επιχειρήσεις που έχουν πτώση τζίρου 30% την περίοδο Μαρτίου (1ο LOCKDOWN) - Σεπτεμβρίου.
  • Να θεσμοθετηθεί ο ακατάσχετος επιχειρηματικός λογαριασμός.
  • Πρόγραμμα επιδότησης από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος που να απευθύνεται σε όλους χωρίς αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις ,ώστε να λάβουν από λίγα οι πολλοί και όχι πολλά οι λίγοι .

Θέλουμε επίσης να τονίσουμε ότι η Πολιτεία έχει χρέος να προστατεύσει τις μικρές επιχειρήσεις του Λιανικού Εμπορίου από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των Υπεραγορών Τροφίμων καθώς και από το Ηλεκτρονικό Εμπόριο γιατί τελικά είναι αυτές που αδικούνται από το υποχρεωτικό κλείσιμο για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Οι Εμπορικοί Σύλλογοι της Αιτωλοακαρνανίας σας μεταφέρουν την αγωνία των συναδέλφων μας, που περιμένουν την στήριξη της Πολιτείας με γενναία μέτρα ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΡΓΑ. 

2-12-2020                  

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ   


ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

 

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ  ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ  

                                                               

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 

Διαβάστηκε 689 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου 2020 18:43
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.