Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020 18:54

Ερώτηση από το «Ανυπότακτο Αγρίνιο» για την επιχωμάτωση έκτασης Natura

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τον Δήμαρχο Αγρινίου

Ερώτηση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου Γιάννη Φαρμάκη κατέθεσε το «Ανυπότακτο Αγρίνιο», την οποία κοινοποιεί στον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Δημοτικού Συμβουλίου. Η ερώτηση αφορά την «επιχωμάτωση έκτασης με καλαμιώνες (οικότυπος 72Α0) καθώς και ευτροφικής φυσικής λίμνης με βλάστηση τύπου magnopotapion ή Ηydrocharition (οικότοπος 3150), εντός της περιοχής του δικτύου Natura 2000 στην παραλίμνια ζώνη της Τριχωνίδας» που κατήγγειλε στο facebook ο Συντονιστής του Φορέα Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου Γιάννης Σελιμάς.

Αναλυτικά η ερώτηση του «Ανυπότακτου Αγρινίου»

“κ. Πρόεδρε

Μετά από πρόσφατη ανάρτηση του Συντονιστή του Φορέα Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου κ. Γιάννη Σελιμά πληροφορηθήκαμε ότι «επιχωμάτωση έκτασης με καλαμιώνες (οικότυπος 72Α0) καθώς και ευτροφικής φυσικής λίμνης με βλάστηση τύπου magnopotapion ή Ηydrocharition (οικότοπος 3150), εντός της περιοχής του δικτυού Natura 2000 στην παραλίμνια ζώνη της Τριχωνίδας (Καινούργιο) πιθανώς από αντιπλημμυρικά έργα σε παρακείμενο αύλακα. Αποτέλεσμα κοπή δένδρων, καταστροφή ενδιαιτημάτων παρυδάτιων πουλιών, δημιουργία νέου χώρου ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων», την ώρα κατά την οποία οι διπλανές εκτάσεις είναι χαρτογραφημένοι ως ελαιώνες, χωρίς δηλαδή ο παρακείμενος αύλακας να απειλεί κάποιον οικισμό ή έστω κατοικία.

Το γεγονός αυτό βέβαια ούτε μεμονωμένο είναι ούτε πρωτόφαντο στην περιοχή.

Ερωτάται η δημοτική αρχή

Γνωρίζει το περιστατικό και αν το γνωρίζει σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για την αποκατάσταση του τοπίου;

Αναγνωρίζει το γεγονός ως μέρος μιας ατέρμονης ακολουθίας παρόμοιων περιστατικών τα οποία αλλοιώνουν τη μορφολογία της παραπάνω προστατευόμενης περιοχής και αν ναι ποια μέτρα για την καταπολέμηση του έχει πάρει;

Για το Ανυπότακτο Αγρίνιο
Στέλιος Μερμίγκης”


agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 536 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.