Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 23:23

Σχεδόν 40 εκατ. ευρώ σε 27.514 παραγωγούς

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Σχεδόν 40 εκατομμύρια ευρώ στους παραγωγούς ελιάς Καλαμών, πρώιμου Καρπουζιού, ανοιξιάτικης Πατάτας και θερμοκηπιακών κηπευτικών Κρήτης - Ενεργοποιήθηκε η πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων πληρωμής.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της δέσμης μέτρων που λαμβάνει το Υπουργείο για τη στήριξη των Ελλήνων αγροτών που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, ενεργοποίησε την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων πληρωμής που αφορά τους παραγωγούς Ελιάς Καλαμών, πρώιμου Καρπουζιού χαμηλής κάλυψης, ανοιξιάτικης Πατάτας και θερμοκηπιακών καλλιεργειών Κρήτης.

Το συνολικό ύψος του πακέτου ενίσχυσης διαμορφώνεται στα 39.610.234 ευρώ και διατίθεται για την ενίσχυση 27.514 παραγωγών.

Αναλυτικά, τα ποσά που θα λάβουν οι παραγωγοί των παραπάνω προϊόντων διαμορφώνονται ως εξής:

  • Παραγωγοί Ελιάς Καλαμών: 70 ευρώ ανά στρέμμα
  • Πρώιμο Καρπούζι χαμηλής κάλυψης: 300 ευρώ ανά στρέμμα
  • Ανοιξιάτικη πατάτα: 245 ευρώ ανά στρέμμα
  • Θερμοκηπιακή τομάτα Κρήτης: 540 ευρώ ανά στρέμμα
  • Θερμοκηπιακό αγγούρι Κρήτης: 232 ευρώ ανά στρέμμα
  • Θερμοκηπιακή μελιτζάνα Κρήτης: 300 ανά στρέμμα

Υπογραμμίζεται ότι ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτημάτων πληρωμής έχει οριστεί η 9η Δεκεμβρίου.

Ο κ. Βορίδης σε σχετική δήλωσή του επισημαίνει ότι το Υπουργείο βρίσκεται στο πλευρό των παραγωγών που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού και θα συνεχίσει να ενισχύει με ιδιαιτέρως σημαντικά ποσά το εισόδημά τους, στην κατεύθυνση της απρόσκοπτης συνέχισης της παραγωγικής διαδικασίας που έχει τεθεί ως ύψιστη προτεραιότητα από τον Υπουργό.


Για περισσότερες πληροφορίες και για κάθε τεχνική υποστήριξη, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Υποστήριξης Αγροτών της Ένωσης Αγρινίου και στο Τμήμα Επιδοτήσεων, στην οδό Παπαϊωάννου 23 στο Αγρίνιο και στα υποκαταστήματα του Συνεταιρισμού. Τηλ.:  2641.0.69017-69034.  

♦Υπενθυμίζουμε ότι είναι διαθέσιμη πάντα και πλήρως λειτουργική η νέα ψηφιακή εφαρμογή, το meet.kyd.gr, μέσω της οποίας τόσο οι αγρότες όσο και τα ίδια τα ΚΥΔ, μπορούν εύκολα, αποτελεσματικά και κυρίως με ασφάλεια και με απόλυτη τήρηση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στη χώρα για τον κορωνοϊό, να διεκπεραιώσουν κάθε εργασία, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του παραγωγού και η άσκοπη μετακίνησή του.


Διαβάστηκε 617 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.