Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2020 15:01

Ε.Κ.Α.: Απάντηση με απεργιακή κινητοποίηση στους σχεδιασμούς Κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

ΑΓΡΙΝΙΟ: «Απάντηση με απεργιακή κινητοποίηση στους σχεδιασμούς Κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων»

Το ΕΚΑ στα πλαίσια της 24ωρης πανεργατικής-πανελλαδικής απεργίας που κήρυξαν Εργατικά Κέντρα-Ομοσπονδίες-ΑΔΕΔΥ, πραγματοποίησε συμβολικές παραστάσεις παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας

  • στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στις 10 το πρωί, στο Αγρίνιο, όπου μίλησαν ο γραμματέας του Ε.Κ.Α. συνάδερφος Δημήτρης Δήμας, η πρόεδρος εργαζομένων ΕΟΠΠΥ κ.Ντίνα Σιδέρη, και ο διευθυντής των ΤΟΜΥ κ.Ποσονίδης.
  • και στις 11 πμ στην πύλη του Νοσοκομείου Αγρινίου, όπου μίλησαν ο πρόεδρος του ΕΚΑ, συνάδελφος Μιχάλης Κατσιγιάννης και ο πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Αιτ/νίας κ. Μπακόπουλος. Και στις δύο παραστάσεις  αναδείχτηκαν  τα προβλήματα στο χώρο συνολικά της υγείας αλλά και τα ιδιαίτερα στην περιοχή. Τονίστηκε ιδιαίτερα η αναγκαιότητα άμεσων μέτρων από την κυβέρνηση για τη θωράκιση του δημοσίου υγείας.

Με την σημερινή απεργία δίνουμε συνολική απάντηση στην αντιλαϊκή-αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, που μαζί με τους επιχειρηματικούς ομίλους σχεδιάζουν για την αύξηση των κερδών τους αδιαφορώντας για τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού, ιδιαίτερα μέσα στην μεγάλη έξαρση της πανδημίας. Με την σημερινή απεργία:

Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Ο Υ Μ Ε

  • Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς. Να ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
  • Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην υγεία. Άμεση ενίσχυση με μέσα ατομικής προστασίας, για να μην νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν. Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ
  • Πύκνωση δρομολογίων και προσλήψεις προσωπικού στις αστικές συγκοινωνίες
  • Προσλήψεις καθαριστριών για τα σχολεία. Στις τάξεις να είναι 15 μαθητές. Να δοθούν δωρεάν όλα τα αναγκαία για την τηλεργασία και δωρεάν internet.
  • Έκτακτο Επίδομα  ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να θεωρηθούν άκυρες οι απολύσεις που έγιναν και όλες οι αρνητικές μεταβολές στους εργαζόμενους.
  • Το Δώρο Χριστουγέννων να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του. Καμιά απόλυση, καμιά περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων. Οι εργαζόμενοι να δώσουν μάχη για το δικαίωμα τους.
  • Να δοθεί η 13η και η 14η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους. Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης και να αποδοθούν όλα τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και τα δώρα για όλους τους συνταξιούχους.
  • Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Καμία διακοπή σύνδεσης
  • Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΚΟ, αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων. Κούρεμα και διαγραφή χρεών σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

To εργατικό κέντρο καλεί τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα συσπειρωμένοι στα σωματεία – στους συλλόγους τους να οργανώσουν την πάλη τους, σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς και κατοικίας για να μην περάσουν τα σχέδια κυβέρνησης – κεφαλαίου.

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 436 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.