Τρίτη, 19η Ιανουαρίου 2021  2:55 μμ

 

SITE DESCRIPTION

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 20:19

Συνδυασμός "ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ": Ο Κωρονοϊός & η ιχνηλάτησή του στο Θέρμο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Κωρονοϊός & η ιχνηλάτησή του στο Θέρμο 

Το Θέρμο κι άλλα 23 χωριά, αλλά κι αρκετοί οικισμοί συνθέτουν τον ορεινό Δήμο Θέρμου. Ο μικρός αριθμός των κατοίκων των χωριών μας και η καταγωγή τους - γηγενείς στην συντριπτική τους πλειοψηφία - οι κοινωνικές σχέσεις που μεταξύ των δημοτών μας έχουν αναπτυχθεί, αλλά και οι εμπορικές, γενικά οι πάσης μορφής και φύσης επαγγελματικές επαφές τους, που έχουν εδραιωθεί στο διάβα τόσων δεκαετιών, έχουν δημιουργήσει ισχυρές μεταξύ των δημοτών σχέσεις. Η ύπαρξη αυτού του είδους σχέσεων έχει ως συνέπεια τις συχνές μεταξύ τους συζητήσεις, επί όλων των θεμάτων που απασχολούν την μικρή μας κοινωνία.

Τις τελευταίες ημέρες κυριαρχούν στις τηλεφωνικές βεβαίως συζητήσεις, αλλά και στα κοινωνικά δίκτυα τα θέματα Δημόσιας Υγείας, με κυρίαρχο το πρόβλημα της πανδημίας του covid-19. Αρκετά μάλιστα sites αναφέρονται στην εμφάνιση κρουσμάτων covid-19 στην περιοχή μας, υπό την πίεση των οποίων βγήκαν κι απ΄ τον Δήμο κάποιες ανακοινώσεις.

Παρακολουθώντας τα γεγονότα και με πλήρη συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης, αυτό που μπορούμε να πούμε αυτή τη δύσκολη στιγμή, είναι ότι χρειάζεται επίδειξη σοβαρότητας, υπευθυνότητας και συνεχή δράση για τον περιορισμό του προβλήματος.

Σίγουρα η πολιτεία κάνει το χρέος της και οι αρμόδιοι υγείας έχουν κάνει πολλές υπερβάσεις, όμως αναφερόμαστε σε πανδημία και η συνεισφορά όλων είναι απαραίτητη.

Προτείνουμε:

Την δημιουργία συντονιστικού οργάνου που θα λειτουργεί στον Δήμο Θέρμου με την ευθύνη για τις περαιτέρω κινήσεις.

Το όργανο θα αποτελείται από τον δήμαρχο, τους αρχηγούς των παρατάξεων, την δ/ντρια του Κ.Υ. Θέρμου, τους ιδιώτες Θέρμιους γιατρούς, τον  διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θέρμου, πιθανόν και κατά περίπτωση να συμμετέχουν κι άλλοι.

Κύρια στόχευση:

  1. Η λήψη απ΄ τον ΕΟΔΥ όλων των απαραίτητων πληροφοριών και ο συντονισμός μας με τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την καλλίτερη αντιμετώπιση του προβλήματος.
  2. Η πλήρης ενημέρωση του "κύκλου των ασθενών", για να ευαισθητοποιηθούν και να απευθυνθούν άμεσα στον ΕΟΔΥ.
  3. Απολύμανση των χώρων που ενοχοποιούνται, ειδικά των επαγγελματικών χώρων.
  4. Ειδική διαχείριση του στενού κύκλου των κρουσμάτων. Η γνωστή θέση δημοσιογράφου ότι όταν έγιναν στο Θέρμο την Παρασκευή 20.11.2020 τα tets covid-19 από τον ΕΟΔΥ , δεν προσήλθε κανένας ιερωμένος, παρά το γεγονός ότι το περιβάλλον τους φερόταν ενοχοποιημένο, πρέπει να μας προβληματίσει. Πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπ΄ όψιν μας τους προβληματισμούς των ανθρώπων της ενημέρωσης, γιατί μέσα απ΄ τον πλουραλισμό των πληροφοριών, μπορούν κι αφουγκράζονται καλλίτερα τα προβλήματα της κοινωνίας.

Η υγεία είναι ύψιστο αγαθό και πρέπει να προστατεύεται αποτελεσματικά.

Βέβαια η κλήση του ΕΟΔΥ προς ιχνηλάτηση, έπρεπε να γίνει αμέσως μόλις άρχισαν τα πρώτα σχόλια κι οι διαδόσεις, κι όχι να γίνεται εφησυχαστική ανακοίνωση ότι ο ΕΟΔΥ δεν έχει στοιχεία  για τον τόπο μας, στιγμή κατά την οποία δεν κλήθηκε για ανίχνευση. Η πάγια τακτική λέει: πρώτα καλείς τον ΕΟΔΥ, γίνεται η ανίχνευση και μετά γίνεται η ανακοίνωση. 

Πρέπει όλοι να στέρξουμε στην λογική των συντονισμένων ενεργειών και τότε η πληροφόρηση αντί να γίνεται από στόμα σε στόμα, θα γίνεται μέσα απ΄ το προτεινόμενο συντονιστικό όργανο, με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα, κι έτσι θα ξεπεραστούν οι αδυναμίες, αλλά κι εμείς θα είμαστε πιό χρήσιμοι σ΄ όλους.

Εξάλλου θα βοηθήσουμε τους ειδικούς στην ταχύτερη εξαγωγή συμπερασμάτων.

Από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ & ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ για τον ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΟΥ

Διαβάστηκε 226 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει στο Αγρίνιο και την Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Τελευταία άρθρα στην ίδια κατηγορία

Τελευταία άρθρα