Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  5:14 πμ
 
wm small
Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 19:15

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Πότε πληρώνεται η διπλή δόση – Τι ισχύει με τα άλλα επιδόματα

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Πότε πληρώνονται τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου – Ξεκινούν οι πληρωμές για τα επιδόματα ανεργίας – Τι αλλάζει στα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Στο τέλος Δεκεμβρίου θα καταβληθεί η διπλή δόση στους δικαιούχους που λαμβάνουν το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ). Την ίδια μέρα θα πληρωθούν και τα υπόλοιπα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, που αφορούν τη δόση Δεκεμβρίου.

Το μέτρο, που είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κι εξειδίκευσε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, προβλέπει διπλή δόση στους δικαιούχους του ΕΕΕ (πρώην ΚΕΑ) και θα πληρωθεί την τελευταία εργάσιμη μέρα του Δεκεμβρίου σε 482.335 ωφελούμενους. Tα ποσά θα πιστωθούν απ’ ευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς αυτοί να χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια.

Τα επιδόματα Νοεμβρίου

Σε ό,τι αφορά τις πληρωμές του Νοεμβρίου για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ (ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα – πρώην ΚΕΑ-, επίδομα παιδιού, επίδομα γέννας, επίδομα στέγασης – ενοικίου και προνοιακά επιδόματα), η πληρωμή έχει προγραμματιστεί για τις 30 Νοεμβρίου, ημέρα Δευτέρα.

Πώς, πότε και σε ποιους η δίμηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας

Η δίμηνη παράταση καταβολής της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων αφορά σε όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε ή λήγει η επιδότησή τους εντός Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου του 2020.

Η καταβολή θα ολοκληρωθεί αυτόματα, με απ’ ευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων χωρίς ν’ απαιτείται καμία ενέργεια και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

Το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για την καταβολή της δίμηνης παράτασης έχει ως εξής:

-Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους στο χρονικό διάστημα 1-19 Σεπτεμβρίου, το ποσό που αντιστοιχεί στη δίμηνη παράταση θα καταβληθεί την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου.

-Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους στο χρονικό διάστημα 20 Σεπτεμβρίου – 19 Οκτωβρίου, το ποσό που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα καταβληθεί την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, ενώ η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου.

-Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους στο χρονικό διάστημα 20-31 Οκτωβρίου, το ποσό που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα καταβληθεί εντός Νοεμβρίου, ενώ η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου.

-Για όσους ανέργους έληξε ή λήγει η επιδότησή τους εντός του Νοεμβρίου, η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου και η καταβολή του δεύτερου μήνα παράτασης θα ολοκληρωθεί τον Ιανοάριο του 2021.

-Για όσους ανέργους λήγει η επιδότησή τους εντός του Δεκεμβρίου, η καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στον πρώτο μήνα της παράτασης θα ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου 2021 και η καταβολή του δεύτερου επιπλέον μήνα επιδότησης θα ολοκληρωθεί εντός του Φεβρουαρίου 2021.

Αλλαγές στα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Σύμφωνα με Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, για το επίδομα παιδιού, το επίδομα στέγασης και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα ορίζεται ότι, σε περίπτωση παιδιού, για το οποίο συντρέχουν οι προϋποθέσεις φοίτησής του στην υποχρεωτική εκπαίδευση, το επίδομα χορηγείται υπό την προϋπόθεση αφενός της εγγραφής του σε σχολείο, αφετέρου της πραγματικής φοίτησής του, η οποία θεωρείται ότι συντρέχει όταν το παιδί δεν υποχρεούται να επαναλάβει την ίδια τάξη λόγω του αριθμού των απουσιών του.

Τρίμηνη παράταση σε Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης – Ενοικίου

Στο πλαίσιο των μέτρων ενίσχυσης των αδύναμων οικονομικά πολιτών η κυβέρνηση έχει αποφασίσει την παράταση για τρεις (3) μήνες των εγκριτικών αποφάσεων των προγραμμάτων Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και Επίδομα Στέγασης, οι οποίες θα έπρεπε να επανυποβληθούν εντός των μηνών: Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2020 και Ιανουάριος 2021.

agriniovoice.gr

Διαβάστηκε 589 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 19:53
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.