Παρασκευή, 19η Απριλίου 2024  3:52 μμ
 
wm small
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 10:08

Σκληρότερο lockdown από σήμερα: Τι ισχύει για σούπερ μάρκετ, take away, delivery και βόλτα με σκύλο μετά τις 21:00

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Νέα καθημερινότητα περιμένει τους πολίτες από σήμερα, αφού τα νέα μέτρα αυστηρού lockdown τίθενται σε ισχύ από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Από σήμερα το βράδυ, λοιπόν, τίθεται σε ισχύ το νέο μέτρο, αυτό της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ, για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού.

Μόνο γι’ αυτούς τους 3 λόγους θα επιτρέπεται να κυκλοφορούμε μετά τις 9

Στην περίπτωση μετακίνησης για λόγους υγείας, ισχύει η αποστολή SMS προς το 13033 με κωδικό 1 και SMS με κωδικό 6 για συνοδεία κατοικίδιου ζώου. Οσον αφορά αυτούς που εργάζονται, χρειάζονται τη βεβαίωση εργαζομένου για τη μετακίνησή τους.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα επιτρέπεται η ατομική σωματική άθληση/άσκηση μετά τις 9, εκτός κι αν γίνεται στα πλαίσια αθλητικού σωματείου, που θα έχει την απαραίτητη άδεια για προπόνηση.

Τι ισχύει μετά τις 9 το βράδυ για delivery και take away

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΓΠΠ διευκρινίζεται ότι “σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 – 05.00, διευκρινίζουμε ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές.

Επίσης, διευκρινίζουμε ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές” αναφέρει η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας. Με δυο λόγια για να πάρει κανείς από κατάστημα στο σπίτι προϊόντα, θα πρέπει να έχει βγει βόλτα με το κατοικίδιο ή να γυρνάει/πηγαίνει στην εργασία του. Ή αλλιώς να τα παραγγείλει.

Τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 20:30, από τη Δευτέρα

Από την ερχόμενη Δευτέρα τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 20:30, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκο Παπαθανάση.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, στον απόηχο των ανακοινώσεων για απαγόρευση της κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα στο διάστημα από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, ο κ. Παπαθανάσης εξήγησε ότι τα σούπερ μάρκετ από την ερχόμενη Δευτέρα θα κλείνουν στις 20:30.

Επιπλέον, τόνισε ότι θα παραμείνουν κλειστά την ερχόμενη Κυριακή, 15 Νοεμβρίου, που ήταν προγραμματισμένα να ανοίξουν.

Πηγή: thetoc.gr

Διαβάστηκε 424 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 18:05
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.