Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 19:51

Μια ωραία ιδέα για ένα διαφορετικό ίσως δημόσιο…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Το lockdown είναι μια ευκαιρία ο δήμος να κάνει πλειάδα μικροπαρεμβάσεων όπως διαγραμμίσεις δρόμων, διαβάσεων, κλάδεμα επικίνδυνων δέντρων, επισκευές πεζοδρομίων κτλ επισημαίνει ο Γιώργος Λαμπρόπουλος εκ μέρους του Συνδυασμού “Για την Κοινότητα Μεσολογγίου”. Ωραία είναι αυτή η ιδέα όχι μόνο για το δήμο Μεσολογγίου, αλλά για κάθε δήμο της χώρας. Όμως αυτές οι σκέψεις για να υλοποιηθούν θέλουν προγραμματισμό και κυρίως απαιτούν μια λειτουργία, που παραπέμπει στον ιδιωτικό και όχι στον δημόσιο τομέα. Δυστυχώς και στο πρώτο lockdown είδαμε σχεδόν όλους τους δήμους της χώρας να υπολειτουργούν με μεγάλο μέρος του προσωπικού να τίθεται εκτός υπηρεσίας με άδειες ειδικού σκοπού. Μακάρι φυσικά κάτι να αλλαζε…

«Η Δημοτική μηχανή δεν θα πρέπει σε αυτές τις περιόδους να υπολειτουργεί αλλά αντίθετα να καλύπτει κενά που ενδεχομένως έχουν δημιουργηθεί, ειδικά σε ότι αφορά τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και ταυτόχρονα να εκσυγχρονίζεται σε ότι αφορά την ηλεκτρονική διακυβέρνηση» επισημαίνει ο Γ. Λαμπρόπουλος και προσθέτει: «Την περίοδο του κατ´ οίκον περιορισμού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να γίνουν εργασίες μέσα στην πόλη που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν αρκετά δύσκολες να πραγματοποιηθούν. Στην πρώτη καραντίνα δεν αξιοποιήσαμε αυτή την ευκαιρία, τώρα όμως μπορούμε. Συγκεκριμένα, θα μπορούσαν να γίνουν διαγραμμίσεις δρόμων, διαβάσεων, αφαίρεση παράνομων πινακίδων, τοποθέτηση κυκλοφοριακής σήμανσης, περαιτέρω καθαρισμός φρεατίων, κλάδεμα επικίνδυνων δέντρων, καθάρισμα στα αυλάκια περιοχών που κινδυνεύουν με υπερχείλιση, καλλωπισμός δέντρων, επισκευές πεζοδρομίων, επισκευές αστικού εξοπλισμού, αποτελεσματικότερος καθαρισμός δρόμων και πεζοδρόμων, καθαρισμός δημοτικών κτιρίων και πολλές ακόμα ενέργειες.

Τις επόμενες τρεις εβδομάδες η δημοτική αρχή μπορεί να πραγματοποιήσει μια πλειάδα μικροπαρεμβάσεων, οι οποίες είναι ικανές να αλλάξουν αρκετά την εικόνα της πόλης αλλά και των κοινοτήτων του Δήμου. Μπορούν να γίνουν ευκολότερα παρατηρήσεις αστοχιών, καταγραφή προβλημάτων και σχεδιασμός λύσεων. Η δημοτική αρχή χρειάζεται να αντιμετωπίσει αυτές τις 20 μέρες ως ευκαιρία, μια ευκαιρία να κερδηθεί χαμένο έδαφος».

Εφημερίδα Συνείδηση

sinidisi.gr

Διαβάστηκε 669 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.