Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  5:19 πμ
 
wm small
Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2020 19:13

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 9 το βράδυ

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Νέα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό μετάδοσης του κοροναϊού ανακοίνωσε, το απόγευμα της Τετάρτης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά έγιναν στον απόηχο των 2752 κρουσμάτων κορωνοϊού και του «μαύρου» ρεκόρ θανάτων με 43.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά από το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής, 13 Νοεμβρίου ,τίθεται σε εφαρμογή περιορισμός της κυκλοφορίας σε όλη τη χώρα από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Όπως ανέφερε, ο λόγος που οδήγησε σε αυτή την απόφαση ήταν η διαπίστωση περιττών μετακινήσεων σε σπίτια πολιτών.

Σημειώνεται ότι από τις 21:00 έως τις 05:00 επιτρέπονται  μόνο οι απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις κοντά στην οικία του καθενός. Πρόκειται για τις μετακινήσεις για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας κατοικιδίων.

Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος ισχύουν τα ανάλογα SMS (1 και 6) και η βεβαίωση εργαζομένων.

Eπίσης ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε πως το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται.

Όσον αφορά την τηλεργασία, ανακοίνωσε πως κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζομένους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

Απευθυνόμενος στους πολίτες, είπε πως οι επόμενες εβδομάδες παραμένουν ιδιαίτερα κρίσιμες. “Ωστόσο είμαστε σε ένα κομβικό σημείο, που χρειάζονται να οπλιστούμε με υπομονή και επιμονή για να αντιμετωπίσουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας”, σημείωσε.

agrinionews.gr

 
 
Διαβάστηκε 615 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020 13:20
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.