Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2020 14:27

"Σκοπός Ζωής": Απο τον άνθρωπο για τον συνάνθρωπο

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Λαμβάνοντας σαν αφορμή την εικαστική παρέμβαση εικόνας και λόγου "ΕΙΚΟΝΕΣ ΨΥΧΗΣ" που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο Αγρίνιο (στον χώρο της Παλαιάς Λαχαναγοράς) επικοινωνήσαμε με τον οργανισμό "ΣΚΟΠΟΣ ΖΩΗΣ" με σκοπό να πληροφορηθούμε για τις δράσεις και δραστηριότητες του. Η Χρύσα Σπαή μίλησε με την διαχειρίστρια του οργανισμού κα Δήμητρα Χριστοπούλου και μεταφέρει στους αναγνώστες μας τα όσα σημαντικά ειπώθηκαν.

skopos2004Noizy.gr

Η κα Δήμητρα Χριστοπούλου (πηγή φωτο: Noizy.gr)

Πότε δημιουργήθηκε ο «Σκοπός ζωής» και γιατί;

Ο "ΣΚΟΠΟΣ ΖΩΗΣ" ιδρύθηκε το 2016.
Ξεκίνησε σαν όνειρο, όραμα πες το όπως θέλεις τον Φεβρουάριο του 2016. Μπορείς να δείς ακριβώς το πώς στο σαιτ μας αν σε ενδιαφέρει αν και δεν νομίζω ότι έχει σημασία το πώς αλλά το γιατί.
Σε μια περίοδο που οι Ελληνες έτρωγαν από τα σκουπίδια, επιχειρήσεις έκλειναν, η ανεργία πολλαπλασιαζόνταν, άνθρωποι αυτοκτονούσαν, χάνονταν σπίτια, οικογένειες ξεκληριζόνταν αφήνοντας τα παιδιά τους σε ιδρύματα, ξαφνικά βρίσκονταν να κοιμούνται σε παγκάκια και πολλά άλλα που τα γνωρίζεις καλύτερα λόγω του επαγγέλματος σου, ήθελα κάτι διαφορετικό.
Αποφάσισα ότι αντί να εστιάζω στο ΓΙΑΤΙ θέλω να εστιάσω στο ΠΩΣ.
Το ποιό εύκολο για όλους μας είναι να ρίχνουμε ευθύνες δεξιά και αριστερά αυτό μας καθιστά αδύναμους, θύματα, θύτες, ενοχικούς, αυτοκαταστροφικούς αλλά και εγωιστές, υπερόπτες, μνησίκακους,
εκμεταλευτές κ.α
Πίστεψε με έχω βιώσει πάρα πολλά από τα παραπάνω αν όχι όλα! Φτάνει όμως η στιγμή που ο άνθρωπος έχοντας διδαχθεί από την ζωή παίρνει αποφάσεις.
Η προσωπική μου απόφαση που πάρθηκε το Φεβρουάριο του 2016 ήταν και είναι να δημιουργήσω κάτι για το γενικό καλό.
Κάτι που να δίνει την ευκαιρία σε όλους όσους το επιθυμούν να βρουν νόημα στην ζωή τους και όχι μόνο.
Να δίνει ευκαιρίες για δημιουργία, οράματα, να ρίχνει φως στο σκοτάδι, αυτοπεποίθηση, αυτό σεβασμό, αξιοπρέπεια στην ζωή, χαρά, αισιοδοξία και αυτό να πολλαπλασιάζονται.

Πού είναι η έδρα του; Έχει γραφεία σε άλλες πόλεις;

Η έδρα μας είναι στον Πειραιά Τσαμαδού 38 στον 6ο όροφο στο κτίριο των εκτελωνιστών και είμαστε ευγνώμονες στον οργανισμό τους και ιδιαίτερα στην κυρία Σοφία Φραγκου προσωπική φίλη και αρωγό του "ΣΚΟΠΟΣ ΖΩΗΣ" χάρη στην οποία το μίσθωμα μας είναι χαμηλο.
Όπως καταλαβαίνεται για οικονομικους λόγους δεν έχουμε γραφεία σε άλλες πόλεις.
Έχουμε όμως τις εθελοντικές μας ομάδες που μας εκπροσωπούν σε 16 νόμους για τις οποίες είμαστε βαθειά ευγνώμονες για το έργο που προσφέρουν στις τοπικές τους κοινωνίες και για τον καθένα από αυτούς ξεχωριστά.

skopos zois1

με τον πρόεδρο του ΚΥΑΔΑ κ.Γρηγόρη Λέων

Ποιό στόχο έχει ο «Σκοπός ζωής» και πώς τον επιτυγχάνει;

Στόχος μας είναι να στηρίξουμε πρώτα από όλα όσες οικογένειες των εθελοντών μας χρειάζονται βοήθεια υλική η ψυχολογική, ευπαθείς ομάδες στους νομούς που δραστηριοποιούμαστε και να βοηθήσουμε ανθρώπους που επιθυμούν να ξαναβρούν την δύναμη και το κουράγιο για μια καινούργια αρχή έχοντας μας δίπλα τους.

Σε ποια ομάδα ή φυσικό πρόσωπο παρέχει την βοηθειά του;

Ο "ΣΚΟΠΟΣ ΖΩΗΣ" προσπαθεί να δώσει βοήθεια σε οποιοδήποτε φορέα ή φυσικό πρόσωπο μας κοινοποιεί την ανάγκη του γιατί ο ανθρώπινος πόνος δεν έχει ηλικία, φύλο, κοινωνικές διακρίσεις.
Αυτο το αποδεικνύουν και οι δωρεές μας που είναι αναρτημένες ανά κατηγορία στο site μας (https://skoposzois.gr/).

Μιλήστε μας λίγο για μερικές έννοιες όπως αλληλοβοήθεια, αλληλεγγύη, εθελοντισμός, προσφορά

Αλληλοβοήθεια για μας σημαίνει να βλέπουμε τον κάθε άνθρωπο σαν την οικογένεια μας να είμαστε δίπλα, συνοδοιπόροι, αγκαλιά σε όλα χωρίς κριτική, εγωισμούς και έπαρση.
Αλληλεγγύη για μας σημαίνει ευθύνη να βλέπουμε στον συνάνθρωπο μας εμάς...
Εθελοντισμός έκφραση άδολης αγάπης.
Προσφορά μοιράζομαι με ευγνωμοσύνη αυτά που έχω.
Τέσσερεις λέξεις με τεράστια δυναμική.
Δεν ξέρω όμως αν απλά χρησιμοποιούνται για ιδιοτελές σκοπούς η τις κατανοούμε.
Και λέω δεν ξέρω γιατί με τόσες δωρεές (και μιλάω σε παγκόσμιο επίπεδο) τόσα προγράμματα επιδοτούμενα, τόσες χορηγίες, τόσο κόσμο να προσφέρει με αγάπη (κάποιοι από το υστεριμά τους) δεν λύνονται τα προβλήματα της στέγασης, σίτησης, της αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Αυτό μάλλον πρέπει να απαντηθεί κατόπιν έρευνας από τον κλάδο σας.

skopos2022

Αναφέρετε παρακαλώ ένα περιστατικό μέσα από τις δράσεις σας, που σας έκανε να συγκινηθείτε ιδιαίτερα ;

Με συγκινουν όλες οι δράσεις μας μα πάνω από όλα όταν βλέπω εθελοντές μας να αυτονομούνται να πατάνε γερά στα πόδια τους.
Όταν βλέπω ανθρώπους να εμπνέονται από τον "ΣΚΟΠΟΣ ΖΩΗΣ" όπως ο γιός της εθελόντριας μας από την Κω που είναι αυτιστικός και εφτιαξε ένα καταπληκτικό ημερολογιο με ηλιοβασίλεματα για το 2021 και στίχους που ξυπνάνε συνειδήσεις.
Όπως η Έλλη Χριστοδούλου και ο Αντώνης Χαμαλέτσος που τόλμησαν και μας βοήθησαν να δούμε μέσα από αυτούς εμάς και τους γύρω μας.
Η Ελένη Πλακογιαννάκη που ξεκίνησε την επιχείρηση της και συνεχίζει να μας στηρίζει και να πιστεύει στις αρχές μας.
Η Εύη Κολιαδημα που ξεκινά τώρα την δική της πορεία συμπορευόμενη με τις αρχές μας.
Υπάρχουν και αρκετοί άλλοι που ξεκίνησαν κοντά μας αλλά στην διαδρομή άλλαξαν πορεία. Είμαστε όμως ευγνώμονες και για αυτούς. Γιατι όλοι είμαστε ταυτόχρονα μαθητές και δασκαλοι σε αυτή την ζωή. Εγώ δηλώνω μαθήτρια.

skopos2014

Η κα Δήμητρα Χριστοπούλου με τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου σε παλιότερη εκδήλωση

Τι είναι αυτό που θα κάνει κάποιον να έρθει στο «Σκοπό ζωής»; Πως γίνεται κάποιος μέλος; Ποια είναι τα στοιχεία επικοινωνίας;

Με ρωτάτε γιατί κάποιος να έρθει κοντά μας για εμας οι απαντήσεις είναι απλές σε αυτή την ερώτηση.
Να έρθει μαζί μας για να ανακαλύψει τα θέλω του αν δεν τα ξέρει. Να προβάλει τα θέλω του αν τα γνωρίζει.
Και στις δύο απαντήσεις όμως υπάρχει ένας όρος και αυτός λέγεται ανταπόδοση με αγάπη ευγνωμοσύνη και σεβασμό προς όλους.
Τα στοιχεία επικοινωνίας μας μπορεί να τα βρει οποίος επιθυμεί στο site μας "ΣΚΟΠΟΣ ΖΩΗΣ"
Μέλος μας μπορεί να γίνει οποίος το επιθυμεί.

Μπορεί ο «Σκοπός ζωής» να αλλάξει λίγο τον κόσμο με την φιλοσοφία του;

Το μόνο που μπορεί και του επιτρεπέται να αλλάξει ο άνθρωπος είναι τον εαυτό του. Όλα τα άλλα είναι φιλοσοφίες η εμπεριέχουν εγωισμό, υπεροψία, βία, απάτη, καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παράπλευρες απώλειες όπως ονομάζονται από κάποιους...
Πως θα μπορούσε λοιπόν ο "ΣΚΟΠΟΣ ΖΩΗΣ" να αναλάβει μια τέτοια υπόσχεση.
Εμείς αυτό που επιθυμούμε και σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε είναι η αλληλοβοηθεια, αλληλεγγύη, εθελοντισμός, προσφορά, ανταπόδοση προς όλες τις κατευθύνσεις με ευγνωμοσύνη και άδολη αγάπη.
Γλυκανάλατες λέξεις για κάποιους, σημαντικές για την προβολή τους σε κάποιους, επικερδείς για άλλους, κατανοητές για μερικούς..

alisida

Ποιό είναι το μότο του «Σκοπού ζωής»

Καθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ζει με αξιοπρέπεια!

Ένα μήνυμα εν’ όψει εορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς;

Ο "ΣΚΟΠΟΣ ΖΩΗΣ" θέλει να στείλει ένα μήνυμα και ευχές σας προς όλους.
Να είμαστε υγιείς ψυχικά και σωματικά. Να είμαστε δημιουργικοί, αποτελεσματικοί, να αναγνωρίσουμε τον εαυτό μας και τα θέλω μας. Είμαστε δίπλα σας με αγάπη, δημιουργικότητα αποτελεσματικότητα, ευγνωμοσύνη και σεβασμό.
Μπορεί να απαντώ εγώ λόγω των προσωπικών μας επαφών αλλά οι απόψεις μας είναι ίδιες με τον συνδιαχειριστή μου στον "ΣΚΟΠΟΣ ΖΩΗΣ" Γιάννη Παναγόπουλο.

Τμήμα Παραγωγής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του AgrinioBestOf.gr

 

Διαβάστηκε 2674 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 23:34
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Χρύσα Σπαή

Η Χρύσα Σπαή τελείωσε Δημοσιογραφία στα Δ.Ι.Ε.K. Αγρινίου και συνεργάζεται με το AitoloakarnaniaBest.gr γράφοντας άρθρα και κάνοντας συνεντεύξεις. Πιστεύει οτι η περιοχή μας έχει να δείξει ενδιαφέρουσα πολιτιστική κίνηση, ενδιαφέροντες ανθρώπους και υπέροχα τοπία και μέσω της δουλειάς της στο παρών site, θα προσπαθήσει να τα αναδείξει. Εκτός αυτού έχει επιμορφωθεί σε θέματα συνεχούς επαγγελματικής κατάρτισης, τουρισμού, μάρκετινγκ και διαφήμησης. Διαθέτει επίσης τίτλους σπουδών ηθοποιίας και βιβλιοθηκονομίας. 

facebook.com/profile.php?id=100009676997033