Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 10:09

Όταν κάποτε υπήρχε αεροπορικό εισιτήριο από Κέρκυρα για Αγρίνιο…

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Του Λίνου Υφαντή,

Ένα σπάνιο -πλέον- εύρημα δημοπρατείται στο ebay, ενώ θα μπορούσε σήμερα να θεωρείται αυτονόητο. Πρόκειται για αεροπορικό εισιτήριο του δρομολογίου Αγρίνιο-Κέρκυρα. Χρονολογείται από το 1951 και το εξέδιδε ο τότε εθνικός αερομεταφορέας (Τεχνικαί Αεροπορικαί Εκμεταλλεύσεις).

Το εισιτήριο ήταν μέσα σε ένα δίπτυχο έγραφε την τιμή, τον προορισμό και το όνομα του επιβάτη. Δυστυχώς όμως από το 1977 το αεροδρόμιο έπαψε να λειτουργεί με τακτικές αεροπορικές συγκοινωνίες και έκτοτε η αεροπορική πρόσβαση στην πόλη μας αποτελεί μία νοσταλγία του παρελθόντος. Έκτοτε και μέχρι σήμερα, τον χώρο του αεροδρομίου χρησιμοποιεί αποκλειστικά η Αερολέσχη Αγρινίου.

Αυτό που προκύπτει από το εισιτήριο είναι ότι το Αγρίνιο συνδέονταν και με την Κέρκυρα πέρα από την Αθήνα και τα Ιωάννινα, όταν είχε πρωτοξεκινήσει το 1930. Σημειωτέο ότι το νησί των Φαιάκων αποτελούσε έναν πολύ δημοφιλή προορισμό ήδη από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια.

Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται προλαβαίνει ακόμα να το κλείσει, όχι φυσικά για να ταξιδέψει, αλλά για να αποκτήσει αυτό το συλλεκτικό εύρημα αναζητώντας το στο πασίγνωστο  και διεθνούς απήχησης  ebay. Σε κάθε περίπτωση η συλλογή τέτοιων αντικειμένων θα μπορούσε να αποτελέσει μια έκθεση μνήμης  του πολιτικού μας αεροδρομίου, αφού δεν μπορέσαμε να το ενεργοποιήσουμε ξανά…

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 481 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Νοεμβρίου 2020 10:35
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.