Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 18:05

Ο Αχελώος για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιβάλλοντος

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ο Αχελώος συμμετέχει στη μεγαλύτερη περιβαλλοντική διοργάνωση της Ευρώπης, καθώς με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά και στο Μεσολόγγι – χωριά του Κάτω Αχελώου, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιβάλλοντος #EUGreenWeek2020 στις 6 Οκτωβρίου.

Το Σωματείο «Acheloos Grow Up» σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ε.Π.Π.Ι.-ΔΡΟΥΜΕ» διοργανώνουν Διαδικτυακή Συζήτηση την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 20:00 με θέμα: «Βιοποικιλότητα: Δυνατότητες & Προοπτικές Ανάπτυξης για τα χωριά του Κάτω Αχελώου».

Πρόκειται για μια δράση η οποία στηρίζεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου & το YΠΠΟ/Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας. Στη συζήτηση θα συμμετέχουν επιστήμονες, καλλιτέχνες, φορείς, πολιτιστικά σωματεία, τοπικές κοινότητες κι ενεργοί πολίτες.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής, είναι η ανάδειξη του ποταμού Αχελώου, η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και ιστορία του τόπου, το φυσικό κάλλος της περιοχής, καθώς και οι δυνατότητες ανάπτυξης στα παραποτάμια χωριά του Κάτω Αχελώου.

Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://us04web.zoom.us/j/79938635919?pwd=THVOVmhIV0hPaXA0U2cwY2dEdmNEdz09

agrinionews.gr

Διαβάστηκε 321 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.