Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2020 20:46

Στην τελική ευθεία οι αποφάσεις ένταξης στο CLLD-Leader

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ένα βήμα πριν τις αποφάσεις ένταξης 39 ιδιωτικών έργων για το τοπικό πρόγραμμα CLLD-Leader και την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων βρίσκεται η Τριχωνίδα Α.Ε.

Το γεγονός αυτό έρχεται σε συνέχεια της επιτυχούς ολοκλήρωσης της αξιολόγησης της 1ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τα ιδιωτικά έργα, που θα χρηματοδοτηθούν από το ΠΑΑ και την έγκριση υπερδέσμευσης για την Τριχωνίδα Α.Ε. συνολικού ποσού 3.933.920 €.

Το παραπάνω ποσό διπλασιάζει σχεδόν τους αρχικούς διατιθέμενους πόρους και προέρχεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Για το λόγο αυτό έλαβαν χώρα ενημερωτικές συναντήσεις (Τεχνικές Συσκέψεις) με τους τελικούς δικαιούχους (επενδυτές) του προγράμματος. Οι συσκέψεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στις 14 & 15 Σεπτεμβρίου, στο Παράρτημα της ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ Α.Ε. στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή, καθώς αποσαφηνίστηκαν οι τελικές διαδικασίες ένταξης και υλοποίησης των έργων.

Στις συσκέψεις συμμετείχαν τα στελέχη της Τριχωνίδα Α.Ε. και οι επενδυτές των υποδράσεων στους τομείς της μεταποίησης, του τουρισμού, του εμπορίου και των υπηρεσιών.

Τις συσκέψεις συντόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τριχωνίδα Α.Ε. κ. Βασίλης Φωτάκης (Αντιδήμαρχος Αγρινίου). Ο κ. Φωτάκης αναφέρθηκε στην επιτυχημένη πορεία του προγράμματος, που περιλάμβανε πολύ αξιόλογες προτάσεις με αποτέλεσμα να υπάρξει αύξηση των διατιθέμενων πόρων κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Προέδρου της Τριχωνίδα Α.Ε. και Δημάρχου Αγρινίου κ. Γιώργου Παπαναστασίου.

Διαβάστηκε 454 φορές
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.