Τρίτη, 16η Απριλίου 2024  1:43 μμ
 
wm small
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 18:32

ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνονται επιδόματα και παροχές

Αν βρίσκετε το άρθρο ενδιαφέρον κοινοποιήστε το

Ημερομηνίες πληρωμής για ΚΕΑ, επίδομα ενοικίου και προνοιακά

Την τελευταία εργάσιμη μέρα του μήνα, τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, θα λάβουν οι δικαιούχοι τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, δηλαδή το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), το επίδομα ενοικίου – στέγασης και τα προνοιακά – διατροφικά επιδόματα.

Την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, θα λάβουν οι δικαιούχοι απ’ τον ΟΠΕΚΑ την τέταρτη δόση του 2020 για το Επίδομα Παιδιού. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα «Επίδομα Παιδιού Α21» παραμένει ανοιχτή, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι – δικαιούχοι να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις ή τυχόν τροποποιήσεις.

Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ)

Η πληρωμή μηνός Αυγούστου 2020 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Ιουλίου 2020 κι έχει εγκριθεί) του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» (πρώην ΚΕΑ) θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Αυγούστου 2020, δηλαδή τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020.

Η πληρωμή γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της καταβολής.

Επίδομα Ενοικίου – Στέγασης 2020

Η πληρωμή μηνός Αυγούστου 2020 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Ιουλίου 2020 κι έχει εγκριθεί) του Επιδόματος Ενοικίου Στέγασης θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Αυγούστου 2020, δηλαδή τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020.

Η πληρωμή γίνεται μετά την έγκριση με Υπουργική Απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της καταβολής, σύμφωνα με την ΚΥΑ του επιδόματος ενοικίου (στέγασης).

Προνοιακά – Διατροφικά επιδόματα

Η πληρωμή μηνός Αυγούστου 2020 στους δικαιούχους των προνοιακών και διατροφικών επιδομάτων θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Αυγούστου 2020, δηλαδή τη Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020.

Η πληρωμή γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της καταβολής (δαπάνες χορήγησης προνοιακών παροχών σε χρήμα σε ΑμεΑ).

Πηγή: Έθνος

Διαβάστηκε 887 φορές
Ακολουθείστε το AitoloakarnaniaBest.gr στο Google News
Συντακτική Ομάδα του AitoloakarnaniaBest.gr

Καθημερινή ενημέρωση με οτι καλύτερο συμβαίνει και ότι είναι χρήσιμο για τον κόσμο στην Αιτωλοακαρνανία. Σε πρώτο πλάνο η ανάδειξη του νομού, ως φυσική ομορφιά, πολιτισμικές δράσεις, ιστορικά θέματα, ενδιαφέροντα πρόσωπα και ομάδες και οτι άλλο αξίζει να αναδειχθεί.